Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Sektörel analiz ile teknoloji hisselerini belirleme

08 Şubat 2021, 09:30 - -

Son yılların en fazla kazandıran hisse senetleri teknoloji hisseleri oldu. 2021 yılında da teknoloji hisselerinin gözde olduğunu görüyoruz. Sektör hisselerinden büyüme hikayeleri olanlar tüm yatırımcıların ilgi odağında ve yakın takibinde.



2021 yılının kazandıran hisseleri
2021 yılının en fazla kazandıran hisseleri arasında teknoloji hisseleri de yerlerini almaya aday. Endeksteki yükseliş ve düşüşten bağımsız olarak, büyümeleri, getiri potansiyellerini sürdürmeleri, hareket alanlarını genişletmeleri nedeni ile bu hisse senetlerinin daha yakın takibe alındığını görüyoruz.

Küçük ve büyük yatırımcıların izlemesindeki hisseler
Teknoloji hisseleri hem küçük yatırımcıların hem de büyük yatırımcıların izlemesinde bulunuyor. Sektör hisselerinden derinliği olan şirketler yatırımcı tercihlerinde öne çıkıyor.

Teknoloji hisselerinin hepsine yatırım yapmalı mı?
Teknoloji hisselerinin elbette hepsine ayırımsız olarak yatırım yapmak doğru olmayacaktır. Kârlı, büyüyen, değerleme oranları düşük şirketler tercih noktasında öne çıkabilir.

Sektörel analiz ile teknoloji hisselerini belirleme
Hisse senedi seçimi için karşılaştırma seçeneklerinize göre hisseleri filtreleyebilmek önemli. Biz de Stockeys.com; web tabanlı temel analiz platformunu kullanarak teknoloji hisselerinde öne çıkanları büyüme kriterlerine göre filtreleyerek belirledik. İşte listeler ve teknoloji hisselerinde öne çıkanlar.

Stockeys.com’da Sektör seçiniz bölümünden ilgili hisseleri listeledik.


Sektöre ait oranlara bakmanın önemi
Seçtiğiniz sektöre ait verileri listelediğinizde ve bunu güncel döneme göre yaptığınızda son verileri de göz önünde bulundurmuş olursunuz. Kısa sürede o sektörde güçlü şirketleri listeleyebilirsiniz. Üzerinde çalışmak istediğimiz oranları belirledik ve listeledik.

Son dönem bilançolarına göre analiz ve excel’de çalışabilmek
Hisse senetlerini sektörel olarak listeledikten satış ya da kar büyümelerine göre sıralama yapmak, ya da seçtiğimiz 6 büyüme kriterine göre hisseleri toplu olarak sıralamak önemli. Teknoloji hisselerini belirleyip büyüme oranlarını seçerek raporladık.

Teknoloji hisselerinin yıllık net satış büyümelerine göre listesi

Teknoloji hisselerinde 6 büyüme kriterine göre öne çıkan hisse sıralaması

Teknoloji hisselerinde 6 büyüme kriterine göre öne çıkan hisselerin oranları

6 büyüme kriterine göre öne çıkan teknoloji şirketleri şöyle: ARD Bilişim Teknolojileri, Kron Telekomünikasyon, İndeks Bilgisayar, Datagate Bilgisayar, Despec Bilgisayar, Alcatel Lucent Teletaş, Aselsan, Arena Bilgisayar, Türk Telekom, Logo Yazılım, Link Bilgisayar, Turkcell, Papilon Savunma, Fonet Bilgi Teknolojileri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)