İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Seçici hisse hareketleri

04 Ağustos 2021, 13:45 - -

Piyasalarda önümüzdeki dönemde seçici hisse senedi hareketleri ön plana çıkabilir. Gelişmelere baktığımızda;

Piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde olan şirketler içerisinden defter değeri 7’den, fiyat/kazanç oranı 20’den küçük ve hisse başına karı 1’den büyük olan 22 borsa şirketi bulunuyor. Kriteri sağlayan şirketlerin tam listesi: Ereğli Demir Çelik, Koç Holding, Enka İnşaat, Bim Mağazalar, Garanti Bankası, Aselsan, İskenderun Demir Çelik, Turkcell, Akbank, İş Bankası (C), Şişe Cam, Türk Telekom, Arçelik, Coca Cola İçecek, Sabancı Holding, Tofaş Oto. Fab., Koza Altın, Vakıflar Bankası, Anadolu Efes, Enerjisa Enerji, Vestel, Vestel Beyaz Eşya.

Güçlü piyasa değeri ucuz defter değeri olanlar

Güçlü piyasa değeri olanlar içerisinde defter değeri 1 seviyesinin altında olan 8 borsa şirketi bulunuyor. Bu şirketler: Vakıflar Bankası, İş Bankası (C), Akbank, Sabancı Holding, Garanti Bankası, Enka İnşaat, Şişe Cam, Anadolu Efes.

Defter değerinde öne çıkan şirketler ağırlıklı olarak bankalar. Ancak bankalar genel seyir olarak düşük defter değeri ile işlem görür. Mevcut oranlar ise aşırı düşük seviyeler.

Vakıflar Bankası, İş Bankası C, Akbank Defter değeri 0,50’nin altında olan bankalar.

Fiyat Kazanç Oranı 6 seviyesinin altında olan şirketler

Fiyat/Kazanç Oranı 6 seviyesinin altında olan 9 borsa şirketinin listesi şöyle: İş Bankası (C), Vakıflar Bankası, Sabancı Holding, Akbank, Garanti Bankası, Vestel Beyaz Eşya, Şişe Cam, Vestel, Türk Telekom.

Bankadışı Likit 10 Hisselerinden göstergeleri alımda olanlar

Göstergeleri alım sinyal üreten 5 BIST Banka Dışı Likit Sektör Hissesi ve grafikleri

Şişecam dirence yöneldi



Kısa vadede hacimde ve fiyatta artış gözleniyor. Hacim artışının sürmesi hareketin devamını getirebilir.

Doğan Holding hacim artışı önemli

Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

Koza Altın dipte



Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı.Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının altında seyrediyor.

Ereğli Demir Çelik ortalamaların üzerinde



Hisse, en son 7 gün önce kısa vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Fiyat, 5 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor.

Türk Hava Yolları dirençte



Kısa vadede direnç seviyesinde oyalanıyor. 12,94’ü aşabilirse 13,46’ya doğru çıkışı sürebilir. Bir sonraki hedef 15,20.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Ağustos 2021 16:01

    İTHIRA bey kızma ama. bundan önceki üç aylık listeler de böyle bomba hisse senetleri dediniz ben aldıkcak elime verdiler ben aldıkca elime verdiler.malesef BOMBA ELİMDE PATLADI zarar büyük malesef.hangilerimi işfin, ülker gıda, oyak çimento...

  • HÜLYA KOBALT05 Ağustos 2021 11:28

    büyük şirketlerden uzak duracaksın daha aktif ve küçük şirketler para bıraktırıyor borsalarda.yanlış atlara oynamıssın bence.

  • ALİ KODUŞ05 Ağustos 2021 11:03

    kusura bakmada arkadaş sana iyi geçirmişler geçmiş olsun.

  • kurt borsacı04 Ağustos 2021 23:35

    elindeki hisseler gerçekten bomba.1 yıla varmaz bunlardan zararını çıkardığın gibi kara geçip köşeyi bile dönersin.yeter ki sabretmesini bil.