Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Satışları %70 artan 22 BIST 100 şirketi

16 Ağustos 2021, 08:50 - -

Satış bir şirketin varlığını devam ettirebilmesi için en önemli kalemlerin başında gelir.

Şirket satış yapabiliyorsa; gelir yaratır. Bu gelirle maliyetlerini karşılar, faaliyetinden kaynaklı giderlerini öder. Dönem içerisinde öngöremediği maliyetlerini telafi eder. Bunun sonucunda yılın kar rakamına ulaşılır.

Satışlarını artıramayan şirketlerin kar etmesi ancak diğer faaliyet gelirleri ile mümkün olabilir. Bu da kalıcı değildir. Geçici dönemsel bir durumdur. İşte bu nedenle şirketlerin satışlarını artırabilmesi önemlidir. Borsa şirketlerinden BIST 100 içerisinde yer alan 22 şirketin satışlarını %70 oranında artırdığı görülüyor.

Şirketlerin cirolarını artırabilmeleri geleceğe dair olumlu işarettir.

Stockeys.com analiz platformunu kullanarak borsa şirketlerini satış gelirlerine göre sıraladık.

Sanayi bilançoları için Hasılat kaleminin değerini, Holding için Finans Sektörü Faaliyetleri Hasılatı kalemi ile Hasılat değeri kalemlerinin toplamını kullandık.

Banka bilançoları için Net Faiz Geliri veya Gideri kalemininin Net Ücret ve Komisyon Gelirleri veya Giderleri kaleminin toplamının değerini, Sigorta bilançoları için Genel Teknik Bölüm Dengesi kaleminin değerini, Faktoring bilançoları için Esas Faaliyet Gelirleri kaleminin değerini baz aldık.

İlk yarıda satışlarda %70 artış

Yılın ilk yarısında satışları yüzde 70’in üzerinde artan 22 BIST 100 Şirketinin listesi:
Gözde Girişim, Hedef Girişim, Sasa Polyester, Türk Traktör, Erbosan, Vestel Beyaz Eşya, Tüpraş, Kardemir (D), Çimsa, Aksa, Hektaş, Çemtaş, Tofaş Oto. Fab., Konya Çimento, Ereğli, Demir Çelik, Koç Holding, Ford Otosan, Arçelik, Jantsa Jant Sanayi, İş Fin.Kir., Brisa, Vestel.

Satışları yüzde 40 artan defter değeri düşük 6 şirket

Satışları yüzde 40’ın üzerinde artan defter değeri 1’in altında olan 6 şirket var. Bu şirketler: Gözde Girişim, Alarko GMYO, Enka İnşaat, Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları ve Anadolu Efes.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan Düz25 Ağustos 2021 23:11

    Arçelik, hisse geri alım açıklamasından sonra 9 milyon hisse aldı. 2 haftadan bu yana alıyor mu almıyor mu belli değil. 35 TL'ye kadar 64 milyon hisse alacaktı. Bir buçuk aydır 33-32 arasında olduğuna göre alıyor olmalı, çünkü fiyat sürekli baskılanıyor. Gelelim esas konuya. Arçelik niçin alıyor, acaba bedelsiz oranı %2000 olduğuna göre bedelsiz sermaye artırımı mı yapacak? Bence yapacak.

  • tarık17 Ağustos 2021 03:33

    çimsa

  • MARKAÇOĞLU16 Ağustos 2021 19:51

    HEKTAŞ DEVAMLI BÜYÜYEN KARLI BİR ŞİRKET UZUN VADE KAZANDIRAN HİSSELERDEN

  • Haber16 Ağustos 2021 17:49

    Garanti yatırım ortaklığından haber varmı

  • TAMİZ KARTALGÖZ16 Ağustos 2021 22:21

    oyak gurubuna asla güvenme.hektaş oyak  ın değil mi.6 tane çimento fabrikası olan oyak çimento aldım bir ay önce  karı süper diye sürekli düşmektedir.oyak  grubu insana para kazandırır mı.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ağustos 2021 11:31

    kusura bakma ve gücünmeyin ama.üç ay önceki bu listelerinize inandım ülker gıda, iş finans ve oyak çimento aldım.ben aldıkca hep düşürdüler ben aldıkca hep elime verdiler ben artık bu tablolara hiç inanmıyorum

  • Ökkeş Bulgay 16 Ağustos 2021 11:20

    Hektaş nasıl gidiyor yatirmalimiyim

  • fafa16 Ağustos 2021 16:53

    Beş yıldır zarar ettirmeyen hisse,ama takdir senin.