Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Salgın döneminde karını artıran şirketler

08 Mart 2021, 09:35 - -

Borsa şirketleri için yıllık bilançolar açıklanıyor. Açıklanan bilançolara bağlı olarak fiyat hareketleri yaşanıyor. Bu nedenle şirketlerin mali performanslarını izlemek önemli.

Şirketlerin pandemi döneminde kar açıklayabilmesi dikkat çeken bir husus. Karlılığın yanında bir önceki döneme göre büyüme sağlanmış olması ise şirketin dinamik yapının gösterir. Zira bu dönemde ekonomiler kapandı. Faaliyetler aksadı. Üretimin çarkları durdu. Maliyetler arttı. Bunlara ek olarak hem faiz hem de döviz yükseldi.

İşte bu dönemde karlılığını artırmayı başaran şirketler yatırımcıların da ilgi gösterdiği şirketler olacaktır.

Borsa şirketleri için stockeys.com web tabanlı temel analiz platformunu kullanarak şirketlerin yıllık kar değişimlerini listeledik.

Kar artışı ile dikkat çeken büyük şirketler

Listede karı 550 milyonun üzerinde olan şirketler içerisinden karını yüzde 100’ün üzerinde artırmayı başaran şirketler yer alıyor.

Küresel bazda bir salgın hastalık yaşanmasına rağmen şirketlerin yüzde 100’lük kar artışı sağlayabilmeleri önemli.

Karı en fazla artan borsa şirketleri

Karı en fazla artan şirketlere baktığımızda aracı kurumlar, bina malzemeleri, çimento, gıda, boya, otomotiv şirketleri öne çıkıyor.

Güncel açıklanma sırasına göre şirketlerin karları ve kar değişim oranları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taner Akgün14 Mart 2021 09:31

    Yaptığınız bu güzel çalışma ve vediğiniz bu bilgiler için size çok tşk ederim. Keşke bu tabloları bilgisayarımıza yükleyebileceğimiz bir excel formatı olsaydı.

  • Adem 11 Mart 2021 19:58

    Sayın hocam Allah aşkına gedik kari %158 artmış temettü gündemde ama kağıdı hırsız gibi 30 dan 23 kere kadar getirdiler ya açıklama yalan ya başka birsey var lütfen aydınlatma