Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

RSI göstergesi aşırı satımı son 3 günde yukarı kesen hisseler

07 Nisan 2020, 11:35 - -

RSI teknik göstergesi momentum indikatörlerinden biridir. RSI göstergesi genellikle 70'in üzerinde tepeler, 30'un altında dipler yapar ve bu tepe ve dipleri genellikle fiyatlardan daha erken yapar. RSI +30 seviyesini yukarı yönde keserse alış, +70 seviyesini aşağı yönde keserse satış sinyali verdiği varsayılır.

Finnet 2000 Borsa Bilgi Portalı (finnet2000.com)’dan ve FTA 4.0 Teknik Analiz Paketinden yararlanarak RSI göstergesi aşırı satımı son 3 günde yukarı kesen iki hisseyi listeledik.

Arçelik ve Mavi Giyim

Arçelik’te RSI “al” sinyali veriyor.

Relative Strength Index (RSI)
RSI , aşırı alım ya da satım bölgelesinde değil. En son 3 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
Mavi Giyim’de RSI “al” sinyali veriyor

Relative Strength Index (RSI)
RSI , en son 3 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.

Bütün hisselerin RSI gösterge değerleri ve ortalamaları tablosu aşağıda yer alıyor.

Bu tabloyu nasıl okuyacaksınız?
Hissenin RSI gösterge değeri dip seviyelerde ise listenin en altında yer alan Info Yatırım gibi bu hissenin fiyat hareketinin de zayıf olduğunu görebilirsiniz.

Hissenin RSI gösterge değeri yüksek bir değere tekabül ediyorsa bu hissenin fiyat hareketinin de güçlü olduğunu görebilirsiniz.

Tabloda dikkat etmeniz gereken 30 seviyesinin altında ve 70 seviyesinin üzerinde olan hisseler aşırı alım ve aşırı satım seviyelerindedir. Yani yüksek değer kayıpları ve kazançları vardır. Bir hissenin RSI değerinin 70’e yakın ve üzerinde olması bu hissenin fiyatında bir hareketlilik olduğunu izlenebileceğini gösterir. Ancak hissenin diğer kriterleri de göz önünde bulundurulmalı. Listede görüldüğü üzere RSI değeri yüksek şirketler ağırlıklı olarak küçük hisseler.

Bunlar içerisinden güçlü hisseler seçilerek grafikleri incelenebilir.

Sasa örneğinde olduğu gibi. RSI gösterge değeri aşırı alım ya da satım bölgelesinde değil. En son 10 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.



Tüm hisselerin RSI değerleri ve ortalamaları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan tanık07 Nisan 2020 12:46

    :))) Kuzular ve kurtlar

  • Yorum07 Nisan 2020 12:41

    iş yapmayan faaliyet durduran personel çıkaran firmaların hisse fiyatlarını yukarı çıkarıp ky ya döşeyecekler ardından hisse fiyatları düşecek ve bedelli açıklayacaklar zararda olan ky hisseyi zararda satamıyacak bari maliyet düşürelim deyip bedelliye girecek hapis yılları böyle başlayacak patron böyle günlerde cebinden çıkan paraları bedelliye kasaya koyacak dikkatli olun

  • Yorum07 Nisan 2020 12:34

    Beyler bu hisselerin çogu bedelli yapacak işleyen üretimi durduramayan firmalar yüksek kar açıklar onlara yönelin

  • Yorum07 Nisan 2020 12:02

    La dikkat edin bu hisselerin çogu bedelli yapacak