Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalarda risk iştahı yüksek

22 Şubat 2021, 08:45 - -

Türk lirası varlıklara ilgi artarken borsada yükseliş dolar kurunda zayıf eğilim devam ediyor. Bunun en önemli nedeni ise borsada yerli yatırımcı sayısındaki artış, tahvil piyasasında ise yabancıların alım yapmaya başlaması.

Yabancı yatırımcılar hisse senetlerinde satış yapmaya devam ediyor. Son 4 haftada hisse senetlerinde yabancı satışlarının toplamı 856 milyon dolar oldu. Ancak yeni yerli yatırımcı geliyor ve almaya devam ediyor. Bu da piyasaları canlı tutuyor.

Tahvil piyasasına bakıldığında ise yabancıların alım yaptıklarını görüyoruz. Son dört haftada yabancılar 720 milyon dolarlık alım gerçekleştirdi.

Öte yandan Borsa İstanbul’da göstergeler yükseliş eğilimine işaret ediyor. Kasım ayından bu yana devam eden ivmeli hareket, endeksin eğiminin daha dik açı ile gerçekleşmesini sağladı.

Endeks ortalamaların üzerinde hareket ediyor. İçerisinde hareket ettiği kanalın destek seviyesini test ederek yönünü yukarı çevirdi. 14 günlük RSI’nın da yönünün yukarı doğru olması ve taban seviyelerin bir öncekilerin üzerinde oluşması olumlu.

Dolar/TL kurunun seyrine bakıldığında bir takoz oluştuğu görülüyor. Ortalamalar aşılıp yukarı doğru bir hareket gözlenmedikçe takoz içerisinde sıkışma devam edebilir. Fakat aşağı doğru hareket alanı azalıyor. Ancak hala 6,85 ve 6,50 destek seviyeleri önemini koruyor.

Yatırımda sabır ve kararlılığın önemi

Hisse senedi yatırımlarındaki kazançların eğilimini güçlü analiz, sabır ve kararlılık belirliyor. Kar ve satışlarda yaşanan güçlü büyümeler, geleceğe yönelik beklentiler; hisse seçimini kolaylaştırırken bu hisselerde sabırla beklemek, fiyat ve zaman analizleri yapmak kazançları yükseltebiliyor.

ARACI KURUMLARIN SANAYİ HİSSE SENETLERİNDE ÖNERİLERİ:

İş Yatırım Hisse Önerileri

Şeker Yatırım Sanayi Hisse Senedi Önerileri

HİSSE FİYAT TAHMİNLERİ ŞUBAT AYINDA REVİZE EDİLEN BORSA ŞİRKETLERİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)