Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalar için oldukça hareketli bir hafta başlıyor

11 Nisan 2021, 11:15 - -

Bu hafta heyecanlı bir hafta olacak. 2021 yılının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikası kurulunun 4. toplantısı gerçekleşecek. Merkez Bankası'nın yıl boyunca gerçekleştireceği toplantı takvimi şöyle:

15 Nisan’da Para Politikası Kurulu toplanacak. 22 Nisan’da ise toplantının özeti paylaşılacak.

Piyasaların odaklandığı 15 Nisan toplantısı.

FAİZİN ARTMASININ İMKÂNSIZ OLDUĞU TOPLANTI

Merkez Bankası’nın bu toplantı da faizi artırması imkânsız görünüyor. Zira yeni başkan Şahap Kavcıoğlu’nun atanma nedeni, Ağbal’ın faizleri yükseltmesi idi.

Peki, şimdi ne olacak? Faiz indirimi başlayacak mı? Olası bir faiz indirimi fiyatlandı mı? Nasıl fiyatlanacak? Bu sorular tüm yatırımcıların gündeminde.

TCMB SAKİN DURMAYI TERCİH EDECEK

Heyecanlı bir hafta olmasına rağmen TCMB’nin sakin durmayı tercih edeceğini ve faizlere dokunmayacağını hemen hemen bütün ekonomistler düşünüyor. Yapılan tahminlerin olağanüstü koşullar altında çok geçerliliğinin olmadığını görüyoruz. 18 Mart toplantısında 200 baz puanlık bir artış beklentisi olanlar bir iki kişiyi geçmedi.

TCMB aksiyon halinde ve bu aksiyonları devam edecek. Yurt dışı piyasalar hareketli ve yurt içerisinde de oldukça yüksek gerilim var. Enflasyon ise yükseliyor. TCMB birden bire faiz indirimine başlayarak kaygıları yükseltmeyebilir. Ancak bu toplantı yüksek faizin tepe yaptığı toplantı olarak kalabilir. Mayıs ayı ile birlikte reel sektörden faiz insin baskısı artacak, piyasalar da faizin yüksek kalması için zorlayacaktır.

Borsada yabancılar gitti heyecan bitti mi?

Borsada yabancıların yoğun satışları sürüyor. İlk çeyrekte neredeyse bir yıllık satış gerçekleştirdiler.

Yabancılar ilk üç ayda 1.9 milyar dolarlık satış yaptı. Yabancı gidince, hacim de düştü.

BIST 100 Endeksi içerisinde hareket ettiği kanalın altına kaydı. Yeniden kanal direncinin üzerine çıkamazsa 1.320’lere doğru gerileme devam edebilir. Ortalamaların altına kayması zayıflama işareti. Endeks ikili dip oluşturmayı deneyebilir. Bu süreçte hisse seçimi önemli olacak. Endeks 1.445’i aşmadıkça zayıf seyir geçerli olacak.

Dolar kademeli hareket eder
Dolar/TL’de sıkışma yaşanıyor. 15 Nisan TCMB toplantısına kadar dar marjlar içerisinde hareket devam edebilir. Dolar kurunun 8,10’u seviyelerin altına kayması halinde 7,70’lere doğru geri çekilme sürecektir. 8.10’un üzerindeki hareket devam ederse kademeli olarak yükselişin sürdüğü görülecek.

Aracı kurumların hisse önerileri

Son bir haftada en fazla değer kazanan sektörler



Son bir haftada en fazla değer kazanan sektörler BIST Metal Ana, BIST Spor, BIST Bilişim ve BIST Gıda Sektörü oldu.

Gıda ve bilişim öne çıkmaya devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)