İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Petrolde destekler çalıştı

04 Ağustos 2016, 12:19 - -

Petrol yatırımcıları son 1 ayda tabir yerinde olursa petrol pozisyonlarında banyo yaptılar.

Petrol fiyatı son 11 ayda %20’den fazla geriledi. Petrolün gerileyişinde NATO toplantısında alınan kararların etkisi var mı yok mu bilinmez.

Fiyat hareketini inceleyelim:

Dünyanın en önemli emtiası (1) noktasında TOBO formasyonunun sağ omzunu oluşturuyor olabilir mi? Boğaların 1/3 oranına gerilemesi fiyatın %20 düşmüş olması bu olasılığı artırıyor. Dünkü hareket sonrası ise sağ omuz oluştu diyebiliriz.

Petrolün burada destek bulması hisse piyasaları için çok önemli petrol hızlı ve kesintisiz düştüğünde hisse senetleri de geriliyor. Özellikle Amerikan hisse piyasalarında enerji şirketlerinin payı hala daha çok büyük. Bu da enerji özelinde petrol fiyatlarınının önemini bir kere daha ortaya koyuyor.

Son 1-2 haftadır petrol düşüşüne Amerikan vadeli kontratları tepki vermemişti ama düşüş devam etseydi biriken gerilim ciddi bir satışa dönüşebilirdi:

Petrol şimdilik destek buldu, 40-45 aralığında işlem görmeye devam ederse piyasalar da kendi dinamiklerinde hareket etmeye devam ederler. Petrol 40 altında sağlıklı değil, Rusya’yı batırmaya uğraşılırken Suudi Arabistan gidebilir bu da Amerika’nın işine gelmez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)