İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Petrol 52'nin üzerinde balondu

21 Ekim 2016, 12:23 - -

Petrol son günlerde iyi yükseldi. WTI olarak bilinen Teksas petrol kontrat fiyatı 52 dolar üzerine tırmandı. Kontrat gtrafikte de görüleceği gibi yeni 52 haftalık yüksek fiyat yaptı:

Petrol yükseldiğinde Arama ve Üretim yapan şirketlerin de yükselmesini bekleriz. Exploration and Production (Petrol şirketleri) BYF (XOP) iyi bir hareket yapmış olmasına rağmen petrol fiyatına göre geride kalıyor.

Petrol yükselirken arama tarama ve üretim şirketleri yeni yüksekler yapmadı. XOP petrolü geriden takip etmesi endişe verici bir gelişme ve petrolün yükselişinin 52 civarında balon olduğunu gösteriyor olabilir:

CME opsiyonları daha çok yükselişe yönelmiş durumda call opsiyonları put opsiyonlarından 600000 adet daha fazla:

Yönetilen Hesaplar son zamanlarda terste kalıyorlar, düşüşlerin hemen öncesi uzun yükselişler öncesi ise kısa taraftalar:

Petrol fiyatı 52 üstünde pek kalamayacak gibi duruyor. 40'lı bölgelere geri çekildikten sonra yeni bir yukarı atak denenebilir. Ortadoğuda işlerin sadece Musul civarı ile kalacağı algısı var ve beklenen bir operasyon olduğu için fiyatlara çok etki etmiyor. Fiyatların geri gelmesinin önündeki en büyük potansiyel engel çatışmaların yoğunlaşıp yayılması olabilir.

Bol kazançlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)