İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Para fonlara akıyor

04 Şubat 2020, 07:45 - -

Faizlerdeki düşüşle birlikte negatif faiz oluştu. Şimdi yeniden fonların zamanı. Son bir yılda yüzde 20’nin üzerinde kazandıran borçlanma araçları fonları mevduata alternatif oluşturuyor.

2018 yılındaki kur şoku ile birlikte yükselen faizler mevduatı ön plana çıkarırken paranın adresi yatırım fonları oldu. TL varlıklara yönelimin arttığı dikkat çekiyor.

Yatırım fonlarında sabit getirili enstrümanlarda da artık risk alanlar kazanacak. Sadece para piyasası fonları yerine, döviz, altın, özel sektör borçlanma araçları fonları yatırımcıların takibinde olacak. Fonbul.com’dan derlediğimiz verilere göre son bir yılın en fazla kazandıran fonlarının listesi şöyle:

Öte yandan yatırım ve emeklilik fonları hisse oranlarını artırıyor. Bu durum hisse senetlerinin fiyatlarına da olumlu yönde yansıyor.

Portföylerde bir miktar da altın fonu bulundurmakta fayda var. Piyasalardaki panik dalgalarında altın korunaklı liman olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)