Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Pandeminin yıldızı altın ve yabancı hisse fonlar oldu

13 Ekim 2020, 10:05 - -

Yatırım Fonları, pandemi dönemi boyunca ortalama yüzde 11.80 değer kazandı. Bu dönemde en çok kazandıran Yatırım Fonu yüzde 85.04 ile Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hisse Senedi Fonu oldu.

Pandemi süreci boyunca yatırımcısına kazandıran Yatırım Fon Kategorisinin en çok kazandıran alt kategorisi; yüzde 45.96 getiri ile Kıymetli Maden Fonları olurken, ikinci en çok kazandıran alt kategorisi ise; yüzde 36.97 getiri ile Hisse Senedi Fonları oldu.

Kıymetli Maden Fonları içerisinde, Fon toplam değerinin en az %80’ini devamlı olarak sadece Finans Portfoy Gümüş BYF Endeksi kapsamındaki varlıklara yatırım yaparak ilerleyen QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu; yüzde 81.32 getiri ile ilk sıraya girdi. Ardından yüzde 45.63 getiri ile QNB Finans Portföy Altın Borsa Yatırım Fonu ikinci sıraya girdi.

Hisse Senedi Yatırım Fonları içerisinde ise, en çok kazandıran fon; yüzde 85.04 ile Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hisse Senedi Fonu oldu. Ayrıca Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hisse Senedi Fonu, pandemi süreci boyunca, genel anlamda Yatırım Fon Kategorisinin de yıldızı oldu.

Yatırım Fon Kategorisinde toplamda 296 adet fon bulunmaktadır.

Fonbul.com yatırım ve emeklilik fonları portalından derlediğimiz verilere göre en fazla kazandıran ve kaybettiren Yatırım fonları ve listeleri şöyle:

Fonbul.com sitesinde yer alan Fon Karşılaştır modülünden, Fon Getiriler sayfasından edindiğimiz analiz sonuçları aşağıdaki gibidir;

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Yatırım Fonları içerisinde pandemi süreci boyunca en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmaktadır: İlk sırada %85.04 getiri ile Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu var iken, ikinci sırada %81.33  getiri ile QNB Finans Portföy Gümüş BYF vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Yatırım Fonları içerisinde pandemi süreci boyunca en fazla kaybettiren ilk 2 fon şöyle sıralanmaktadır: İlk sırada %-18.11 getiri ile İş Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu (HSYF) var iken, ikinci sırada %17.62  getiri ile Ziraat Portföy BIST Likit Banka Endeksi Hisse Senedi Yoğun Borsa Yatırım Fonu vardır.

YATIRIM FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Veriler 09/10/2020 itibari ile hesaplanmıştır.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Yatırım Fonları içerisinde pandemi dönemi boyunca en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: Ziraat Port. BIST 30 End. His. Sen. Yoğun BYF, Ziraat Portföy BIST Likit Banka Endeksi Hisse Senedi Yoğun Borsa Yatırım Fonu, İstanbul Portföy Bir. Değ. Fon, TEB Portföy Bir. Fon Sep. Fonu, Yapı Kredi Port. BİST30 End. His. Sen. Fonu (HSYF).

 

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Yatırım Fonları içerisinde pandemi dönemi boyunca yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: İstanbul Portföy Üçüncü Hisse Senedi Fonu, Marmara Cap. Por. Yön. His. Sen. Fonu (HSYF), TEB Portföy Bir. Fon Sep. Fonu, Osmanlı Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu, Ünlü Portföy Üç. Değ. Fon.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)