İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Özvarlık kârlılığı ve getirisi yüksek şirketler

03 Ekim 2022, 08:57 - -

Özvarlık kârlılığı ve getirisi yüksek şirketler yatırımcının radarında.

Borsada son dönemde yaşanan hareketlilik bir süre fiyatların normalleşmesinin zaman alacağını gösteriyor. Hisse senetlerinde yaşanan beklenmedik dalgalanmalar beraberinde bir sakinleşme sürecini getirir.

Borsada dalgalanmalar yaşansa da hisse bazında farklılıklar görülecektir. Bu çalışmada özvarlık kârlılığı ve getirisi yüksek defter değeri düşük olan şirketleri ele aldım.

ÖZVARLIK KÂRLILIĞI NEDEN ÖNEMLİ?

Özvarlık kârlılığı önemsediğim bir oran. Bir şirketin özvarlık kârlılığı yüksekse yönetim kalitesinin de iyi olduğuna işaret eder.

Hisse seçiminde şirketleri ele alırken özvarlık kârlılığı yüksek defter değeri düşük şirketleri daha fazla incelemekte fayda var. Peki neden? Defter değeri bir şirketin piyasa değerinin özkaynaklarına oranıdır. Yani bu oran şirketin mevcut piyasa değerinin özkaynaklarının kaç katı olduğunu gösterir. Düşük olması ve esas faaliyet kârlılığının da yüksek olması prim potansiyeli anlamında gelecek vadedebilir.

Listedeki şirketler şöyle:

1) Aksa
2) Alarko Holding
3) Alkim Kimya
4) Bagfaş
5) Bim Mağazalar
6) Çemtaş
7) Çimsa
8) Doğuş Otomotiv
9) Ege Endüstri
10) Gen İlaç
11) Galata Wind Enerji
12) Kartonsan
13) Kardemir (D)
14) Mavi Giyim
15) Petkim
16) QUA Granite Hayal Yapı
17) Sinpaş GMYO
18) Torunlar GMYO
19) Tukaş
20) Tüpraş

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)