Belgin Maviş [email protected] Belgin Maviş

No Enflasyon No Büyüme No Faiz İndirimi..!

21 Kasım 2014, 07:41 - -

Yoğun bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Yine sizler sabah bu yazımı okurken ben verilerle özelliklede Notu Kıt Hoca dediğim S&P  Türkiye Değerlendirmesini takip ediyor olacağım gün boyu… Notta bir değişim yapmasa da görünümde negatiften durağana bir iyileştirme yapmasını bekliyorum.
 Zaten BIST 100 Endeksi’nin 82500 serüveni bu seviyelere yükselmesinde en önemli etken de bu iyileştirme bana göre…
Gelelim bu geçmek üzere olan haftanın öne çıkan gelişmelerine; özellikle son 3 gün önemli veri açısından oldukça yoğundu.
 Fed tutanaklarından çıkardığım sonuç;
İstihdamda ılımlı artış olduğu ve bundan sonraki süreçte hedefin enflasyonu %2 seviyesine çıkarmak olduğunu ancak bu durumdan endişeli olduklarını dile getiriyordu tutanaklar. Enflasyonun inatçı bir yapıda olmadığını düşündükleri için parasal genişlemeyi sonlandırdıklarını da dile getiriyorlardı.
Türkçe mealine bakarsak;
Enflasyonu yukarı çekemiyoruz. Uğraşıyoruz. Enflasyon olmazsa büyüme zor ve faiz artışı içinde daha kat etmemiz gereken uzun bir yol var. Buradan yola çıkarsak önümüzdeki yılın sonlarına dek faiz artışı için acele edilmeyecek ve gelişmekte olan piyasalarda nefes almış olacak. Doların sakin seyri de bundan işte.
BIST’e gelirsek, Perşembe günü TCMB PPK toplantısından faiz konusunda bir hamle gelmedi. Faizlerde bir değişim yapmadı. Karar sonrası dolar 2,22 seviyesine çekilirken BIST kısa bir duraklama sonrası yeni hedefi olan 82500 seviyesine yolculuğa başlamış oldu.
Peki faiz indirimi bekleyen piyasa neden bu habere olumsuz yaklaşmadı dediğinizi duyar gibiyim arz edeyim hemen… Not  artışı zor ama Görünüm yükseltilmesini beklediği için.!!!
Görünüm..!!! Hemen onu da açıklayayım. S&P kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye Ekonomisini Değerleme sonucunda beklenen.
Daha önce Negatif’e çektiği görünümümüzü Durağan’a yükseltebilme ihtimali.. Bugün bu beklentilerin cevabını hep birlikte göreceğiz.
Gelelim önümüzdeki hafta bizi nelerin beklediğine;

Haftanın genelinde öne çıkan veriler

Almanya’dan gelecek olan İFO Endeksi ve Güven Endeksi
Japonya Tatil (Salı)
ABD Red Book Perakende Satış Verisi
ABD İşssizlik Başvuruları
Dayanıklı Mal Siparişleri ve Kişisel Gelir ve harcamalar ve de Fed Başkanları konuşmaları
Ama en mühimi Draghi’den gelebilecek her açıklama önemli…

Stratejimiz Ne Olmalı?

S&P dan gelecek açıklamalara göre yön bulacak tüm yatırımlar. 82500 hedefinde güne başlayacak olan endekste karar olumlu olursa bir yükseliş sonrasında ise kar satışlarıyla karşılaşabiliriz. Olumsuz bir açıklama durumunda ise gelecek olan satışlar daha sertleşecektir. 80 bin destek noktası kırılması durumunda endekste 77500-78000 seviyeleri de olası görülebilecek yakın seviyeler.
Rehberimiz Dolar ve Parite Olacak. Avrupa cephesinde Varlık Alımlarına yönelik hafta içinde yer alan Ülke Tahvilleri de alabiliriz söylemine istinaden gelebilecek her açıklama ve adım da takibimizde olacaktır.
Endekste 85-87 bin seviyeleri de son dönemde görülebilecek seviyeler olarak konuşulmakta. Olasılıklar dahilinde iyimser yaklaşımlar olacaktır. Burada dayanak ABD cephesinde S&P 500 Endeksinin 2000 puan üzerindeki seyrinin gelişmekte olan piyasalara umut vermeye devam etmesi olayın özü. Ancak iç dinamikler açısından baktığımızda Değerleme raporu sonrasında gelebilecek kar satışlarının olması olasılığını da göz ardı etmeyelim derim..
Unutmadan ekleyeyim…!
Bak ben sattım kar ettim ama hisse nereye gitti korkularına son verin.!
Borsada hisse mi yok.?! Her zaman bulunur. En güzel para cepteki paradır.!
Sıcak tutar ….Yürüyüşü değişir insanın.  
Alışlarda aceleci olmayıp kar cebe yapmaktan her zaman çekinmeyeceğiniz kazancı bol bir hafta dilerim…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)