İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Momentumu yüksek değerleme oranları düşük 13 şirket

18 Temmuz 2022, 08:47 - -

Borsada işlem gören 493 şirket içerisinden momentumu 100 seviyesinin üzerinde olan değerleme oranları düşük piyasa değeri yüksek şirketleri inceledik.

Bu incelememizde hareket ivmesi en yüksek şirketleri sıralıyoruz. Bu yazımızda momentum, piyasa değeri, fiyat/kazanç kriterlerini ele alarak bir çalışma yaptık.

Tek bu çalışmanın sonucuna bakarak alım ya da satım kararı vermek doğru değildir. Ortaya çıkan tablo sadece ele aldığımız kritere göre öne çıkan hisseleri listelemektedir. Yatırımcılar işlemde bulunurken sadece bu listeyi baz alarak işlemde bulunmamalıdır. Farklı değerleme ve kriterleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi doğru olandır. Aksi taktirde istenilen sonuca ulaşma arzusu gerçekleşemeyebilecektir. Bu nedenledir ki işlem yaparken farklı kriterlerin bir arada değerlendirilerek sonuca gidilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Momentum ne demektir?

Momentum, belirli bir zaman aralığında fiyat değişikliğinin gücünü ölçen ve gösteren teknik bir analiz göstergesidir. Hareket ivme göstergesi olarak izlenir.

Momentum nasıl yorumlanmalı?
1- Bir trend izleme göstergesi olarak kullanılabilir. İndikatör dip yapıp, yukarı döndüğü zaman AL, indikatör zirve yapıp, aşağı döndüğü zaman SAT kararı verilmelidir.

2- Fiyatlar yükselirken ve yeni zirveler yaparken, göstergenin yeni zirve yapamaması veya fiyatlar yeni dip yaparken, göstergenin yeni dip yapmaması. Bu durumda uyumsuzluk oluşmuş olur ve trend değişikliğinin erken sinyali olarak değerlendirmek gerekir.

İşte öne çıkan şirketler:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)