Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Momentumu güçlü hisseler

08 Haziran 2019, 16:15 - -

Momentumu yüksek olan hisse senetlerine yatırımın temelinde, kazandıranların daha fazla kazandırabileceği yaklaşımı hâkimdir.

Momentum göstergesi ile yapılan yatırımda düşük fiyatlara sahip hisse senetlerini alarak piyasanın onları yeniden değerlendirmesini beklemek yerine "yüksek fiyattan satın alarak ve daha yüksek fiyattan satarak" daha fazla para kazanabileceği öngörülür.

Momentum, belirlenmiş olan bir süre içinde fiyatların yüzde (%) kaç değiştiğini gösteren bir göstergedir. Bir başka deyişle, ilgili senedin belirlenmiş bir süre içinde ne kadar kazandırdığını veya kaybettirdiğini endeks olarak belirten bir göstergedir. 

Momentumun referans çizgisi 100’dür. Temel olarak, Momentum İndikatörü, iki türlü yorumlanır: Momentum İndikatörünü, bir trend izleme göstergesi olarak kullanmak mümkündür. İndikatör dip yapıp, yukarı döndüğü zaman AL, indikatör zirve yapıp, aşağı döndüğü zaman SAT kararı verdiği varsayılır. 

Momentum İndikatörü yeni bir zirve veya dip yaptığı zaman (geçmişteki zirve ve diplerle karşılaştırıldığında), mevcut trendin devam edeceğini, ancak fiyatlardaki artış hızının yavaşladığını ve senedi yükselten faktörlerin etkilerinin artık zayıfladığını ve bir süre sonra fiyatların düşmeye başlayabileceği varsayılabilir. Yine de indikatörün ürettiği sinyalin, fiyat hareketi ile de onaylanmasını bekleyerek pozisyon değiştirmelisiniz. Örneğin, indikatör zirve yaptı ve döndü, satış için fiyatların da düşme belirtisi göstermesini beklemelisiniz. 

Yukarıdaki yorumdan farklı olarak momentumun çok önemli bir fonksiyonu daha vardır. Uyumsuzluklar. Fiyatlar yükselirken ve yeni zirveler yaparken, göstergenin yeni zirve yapamaması veya fiyatlar yeni dip yaparken, göstergenin yeni dip yapmaması. Bu durumu trend değişikliğinin erken sinyali olarak değerlendirmek gerekir.

BIST 30 hisselerinin momentum gösterge değerleri

Momentum göstergesi güçlü hisse senetlerini Finnet 2000 Borsa Bilgi Portalı’nı (www.finnet2000.com) kullanarak listeledik. Ana menüde göstergeler bölümüne tıklandığında açılan pencerede endeks seçilerek istenilen sektör ve endekslerin gösterge analizini yapabilmek mümkün.

Momentumu en yüksek 3 hisse

Momentumu en yüksek 3 BIST 30 hisse senedine baktığımızda sıralama şöyle: Pegasus, TAV Havalimanları, Bim Mağazalar.

PGSUS - MOMENTUM Gösterge Analizi

Pegasus’ta momentum, aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 5 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girmesi yükselişin bir süre daha devam edebileceği şeklinde değerlendirilebilir.

TAVHL – Momentum Gösterge Analizi

Tav Hava Limanları'nda momentum, aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 2 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girmesi yükselişin bir süre daha devam edebileceği şeklinde değerlendirilebilir.

BIMAS - Momentum Gösterge Analizi

Bim Mağazalar’da momentum, aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 4 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girmesi yükselişin bir süre daha devam edebileceği şeklinde değerlendirilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM12 Haziran 2019 23:21

    THYAO  SANKİ   8500-6500  VE DAHA AŞAĞI DOĞRU HAREKET EDECEKMİŞ GİBİ GELİYOR.BU KONUDA DÜŞÜNCESİ OLAN VARMI.MALİYET YÜKSEK VE NE YAPMALIYIM.  

  • REİS10 Haziran 2019 12:01

    Çimento hisseleri bu sene uçar hepsi dipde Adana,A,B,C, 12 sene uyuyan çimento c 1,56, gördü şuan 1,06, sakız parasına turizimde bu sene iyi herkese bol kazançlar

  • ahmet ertürk09 Haziran 2019 16:38

    Bu güzel bilgilendirme için çok teşekkürler

  • Agasarli 6109 Haziran 2019 09:43

    Borsada en guzel kazanç dip yaptiktan sonra yukselise baslayan hisselerde oluyor jet gibi gidiyor lar

  • Ts09 Haziran 2019 00:46

    Valla isdemir maliyet 8.40. Fiyat 6.42 guclu sirket ama borsada mahbmvettiler bizi yazik

  • Mehmet09 Haziran 2019 13:53

    Trump etkisi