Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Metal Eşya’da hisse başına kârlılığı yüksek şirketler

15 Haziran 2021, 08:15 - -

Borsada hisse başına kârı 2 seviyesinin üzerinde olan 15 metal eşya sektörü şirketi bulunuyor.

Hisse başına kâr bir şirketin sermayesinin kaç katı kârının olduğunu gösterir. Hisse başına kârlılığı yüksek şirketler yatırımcıların en fazla tercih ettikleri şirketlerdir.

Sermaye kârlılığının yüksek olması hisseyi alanların önümüzdeki dönemde kâr payı ve bedelsiz hisse alma beklentilerini artırdığı için bu oran yatırımcılar tarafından da öncelenir.

Borsada işlem gören şirketler içerisinde Metal Eşya sektöründe işlem gören şirketleri Finnet 2000 Borsa Bilgi sitesini kullanarak hisse başına karlılıklarına göre sıraladık.

Finansal analiz menüsünden piyasa çarpanlarını seçerek listeyi oluşturduk.

Borsada işlem gören şirketler içerisinde metal eşya sektöründe hisse başına karı 2 seviyesinin üzerinde olan 15 şirket şöyle: Ege Endüstri, Otokar, Türk Traktör, Ford Otosan, Bosch Fren Sistemleri, Vestel Beyaz Eşya, Alarko Carrıer, Doğuş Otomotiv, Arçelik, Vestel, Tofaş Oto. Fab., Brisa, F-M İzmit Piston, Parsan, Klimasan Klima.

En yüksek hisse başına kar
En yüksek hisse başına karlılık Ege Endüstri’de. Şirketin ödenmiş sermayesi 3 milyon 150 bin TL. Yıllık karı 301 milyon TL. Şirket hisselerinin yüzde 34’ü halka açık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)