İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Lider borsa gaz kesmek için tehlikeli yerde

27 Nisan 2017, 10:24 - -

Tüm borsaların lideri yükselişin önderi SP500 endeksi gaz kesmek için çok tehlikeli bir noktaya geldi. Aşağıdaki grafikte (1) ile 2016 yüksek-düşük seviyelerinden Fibonacci geri çekilme uyguladım. 2017 Şubat ayında (2) no.lu noktada SP500 kısa bir mola vermiş ve %5 civarında gerilemişti. Aynı seviyeyi (3) noktasında tekrar ediyoruz:

Boğaların en son isteyeceği şey borsanın burada hız kesmesi olacaktır.

SP500 direnci alttan bir daha kırmayı deneyecek. Boğalar direncin kırılıp borsanın coşmasını ayılar ise bu seviyenin ikili tepe olmasını isterler.

Mevsimsel olarak hisselerin zayıf olduğu bir görünüme bu teknik formasyonla giriyoruz.

SP 2380 çok önemli buradan aşağı inip inmediğini ekrana yapışarak izlemek gerekir. Geri çekilme dirence takılma boğaları oldukça üzecektir.

Trump alternatif dünyası gelişmeleri tam gaz devam ediyor. Son olarak hayali bir vergi reformu beklentisi var. Bu gerçekleşir gerçekleşmez bilemeyiz ama açıklamalar pek de dişe dokunur olmadı. Trump’ın açıklamasını 2001 krizinde Sayın Kemal Derviş’in toplamda 1 sayfalık açıklamasına benzettim. Detay yok, zaman planı yok vs. sanki söz verdik açıklamak zorundayız gibi bir durum ortaya çıktı.

Trump açıklamaları öncesi 2394’e çıkan SP500 vadeli kontratları açıklama sonrası 2380’e geriledi ve bu bölge şimdilik destek:

2380 seviyesi haftalık kapanışta destek olarak çalışırsa SP500 yeni rekorlara gidebilir.

Eğer SP500 endeksi yükselecek dediğiniz her yerde XIV, düşen volatilite fonu almış olsaydık karlar SP endeksini çok daha fazlası olacaktı. Fiyat SP yükselişe devam ettiği süre boyunca 17-74 hareketini yaptı:

Aynı dönemde volatiliteye oynayanlar çok ama çok kaybettiler:

Endeks önemli bir dirençte, volatilite ise 5 yılın dibinde:

Spot piyasalar işin sadece küçük bir tarafı esas büyük oyun vadeli ve kaldıraçlı piyasalarda geçiyor. Bay Analiz ’in köşesinde sıklıkla dile getirdiği “çağın vebası VIOP” kalıbı rahatlıkla diğer piyasalarda da geçerli olarak kabul edilebilir. Tüm düzenek küçük yatırımcıyı korkutup parasını almak üzerine kurulu. Korku tutmazsa o zaman coşku veriyorlar.

SP500 endeksinin 2380 önemli seviyesinde ne yapacağı tüm piyasalar için kuvvetli bir sinyal verecek.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)