İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Krizlerde bile temettü ödeyenler

31 Ekim 2018, 08:01 - -

Krizlerde bile temettü ödeyen yüksek getirili 6 şirket, Son 5 yılda BIST 100 Endeksi’nin getirisini 10’a katladı.

Getiri potansiyeli taşıyan bir portföy oluşturabilmek temettü verimi yüksek olan hisse senetlerini almaktan geçiyor. Bu hisseler borsadaki dalgalanmalar karşısında yatırımcının kendisini koruyabildiği güvenli limanlardır. Borsa İstanbul’daki fiyat hareketlerine baktığımız zaman aşırı dalgalanmalar yaşandığını görüyoruz. Bu dalgalanmalar karşısında, günlük alım ve satıma odaklananların günü sürekli olarak kârlı pozisyonlar ile kapatmaları neredeyse imkânsızdır. Çok yüksek hızda gerçekleşen saniyelik işlemler yatırımcıların büyük dalgalanmalar karşısında yanlış tercihlerde bulunmalarına neden olabiliyor.

Temettü, yani kar payı… Hisse senedini uzun dönemde elinde tutan bir yatırımcı için nakit gelir demektir. Şirketler kâr payı ödeme kararı almışsa bu, yatırımcı için ek bir gelir anlamına geldiği için yönelim artar. Hisseyi elinde tutan yatırımcı tutmaya devam eder. Yeni almak isteyen ise temettü ödemesi öncesi almak ister.

Ekonomik krizlerde bile temettü ödeyen borsa şirketlerine baktığımız zaman altı hisse senedinin ön plana çıktığını görüyoruz. 

Krizlerde bile temettü ödeyen yüksek getirili 6 hisse

Adana Çimento (B), Alkim Kimya, Aselsan, Bim Mağazalar, Ford Otosan, Tofaş Oto. Fab. krizlerde bile temettü ödeyen getirileri yüksek borsa şirketleri. Bu şirketlerin son 5 yıldaki getirilerine baktığımız zaman endeksin getirisini 10’a katladıklarını görüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)