İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Korona virüse rağmen yükselen hisseler

26 Ekim 2020, 08:40 - -

Korona virüsle birlikte büyük hisselerde yabancılar satış yapmaya başlarken düşük faiz ortamında yerli yatırımcılar borsaya kaydı. Küçük ve orta ölçekli hisseler yoğun talep görerek yükseldi.

Kovid-19 virüsü ile birlikte reel ekonomideki gerilemeye rağmen bazı hisse senetlerinde çok ciddi getiriler oluştu. Öyle ki hisse senetlerinde bir haftada yüzde 60 varan getiriler meydana geldi. Merkez bankalarının faizleri dip seviyelerde tutması elbette hisselere yönelişi artıran etmenlerin başında geliyor. Teknoloji başta olmak üzere gıda ve sağlık alanındaki şirketler en fazla ilgi görenler oldu. Öte yandan teşviklerin öne çıkardığı hisseler zirve seviyelerine tırmandı.

Hisse senetlerindeki çok yüksek değerlemelere karşı yatırımcılar çok rahat olmamalı. Büyük yükselişler temel verilerle desteklenmiyorsa ardından büyük düşüşler de gelebilir.

Son dönemde en fazla ilgi gören hisseler ise şöyle:

Bir haftada yüzde 50 değer kazanan hisseler
Hisse senetlerinin fiyatlarında yaşanan yükselişler hisselere olan talebin artması ile gerçekleşir. Hisselere talep farklı nedenlerden dolayı artar. Borsada beklentiler alınır, gerçekleşmeler ise satılır. Bir hisse senedinin fiyatında sert yükselişler görülüyorsa önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler de yükselmiştir. Hisse senetlerinde sert yükselişler yaşanıyor ancak bunların işlem adetleri düşükse bundan sınırlı sayıda alıcı yararlanır. İşlem sıralarının sığ olması nedeni ile bu hisselerde yüksek getiriler oluştuğu gibi yüksek kayıplar da yaşanabilir.


Borsa 50’de fiyatı ve işlem adedi artan hisseler
Borsadaki yükseliş ve düşüşlerde kurumsal yatırımcıların gözü özellikle BIST 50 Hisselerinde. Borsa 50 hisseleri derinliklerinin ve hacimlerinin güçlü olması nedeni ile yatırımcıların ilgi odağında bulunuyor. Bu hisseler içerisinden haftalık bazda işlem hacmi ve fiyatı artan hisselere baktığımızda 10 hisse senedinin ön plana çıktığını görüyoruz.

BORSA 30’da dibine en yakın hisseler

Likit hisselerde dipteki üç hisse

Likit hisselerde zirveye yakın olanlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)