Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Kıymetli madenler fonlarında altı ayda yüzde 35’lik getiri

06 Ekim 2020, 16:29 - -

Kıymetli Maden Yatırım Fonları son altı ayda ortalama yüzde 34,71 değer kazandı. Kıymetli Maden Yatırım Fonlarından en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 95,52 ile QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu oldu.

Mart 2020'den bu yana, KOVID-19'un yayılmasını engellemek için çoğu ülke izolasyona gitti. Bu, hastalığın yayılmasını makul miktarda kontrol altına alırken, işletmelerin kapatılması ve ithalat ve ihracatın kısıtlanması nedeniyle birçok ekonomik aksaklık meydana geldi.

Hükümet bu zamanlarda insanları desteklemek için çeşitli ekonomik paketler duyururken, faiz oranları düştü ve birçok yatırımcı riskli varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu, altının cazibesini artırdı.

Altın alamayanlar altın fonlarına yöneldi

Son altı ayda yüzde 34,71 getiri sağlayan Kıymetli Maden Yatırım Fon Kategorisi, KYD Altın Fiyat Ağırlıklı Ortalama Endeksi’ nden daha fazla getiri sağladı. KYD Altın Fiyat Ağırlıklı Ortalama Endeksi’ nin son altı aylık getirisi ise 33,82 oldu. Kıymetli Maden Fonları içerisinde en çok kazandıran QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu’nun stratejisi, Fon toplam değerinin en az % 80’ini devamlı olarak sadece takip edilen “QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu Endeksi” kapsamındaki varlıklara yatırım yapmak suretiyle endeksi takip eder. QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu Endeksi’ nin 6 aylık getirisi ise yüzde 88.00 dir. Böylece Fon kendi başına da takip ettiği endeksin yukarısında getiri sağladığı görüldü.

KIYMETLİ MADEN YATIRIM FONLARININ STRATEJİSİ

Fon’un yatırım stratejisi çerçevesinde, Fon toplam değerinin en az % 80’i devamlı olarak altına ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Kıymetli Maden Fon Kategorisinde toplamda 13 adet fon bulunmaktadır. Kıymetli Madenler fonlarının portföy değeri ise 8 milyar TL oldu. 

Fonbul.com sitesinde yer alan Fon Karşılaştır modülünden, Fon Getiriler sayfasından edindiğimiz analiz sonuçları aşağıdaki gibidir;

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Kıymetli Maden Fonları içerisinde son altı ayda en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmakdır: İlk sırada %93.52 getiri ile QNB Finans Portföy Gümüş BYF var iken, ikinci sırada %35.88 getiri ile QNB Finans Portföy Altın BYF vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Kıymetli Maden Fonları içerisinde son altı ayda kaybettiren fon olmadı.

KIYMETLİ MADEN FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:



Veriler 06/10/2020 itibari ile hesaplanmıştır.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Kıymetli Maden Fonları içerisinde son altı ayda en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: QNB Finans Portföy Gümüş BYF, Fiba Portföy Altın Fonu, TEB Portföy Altın Fonu, İş Portföy Altın Fonu, HSBC Portföy Altın Fonu.

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Kıymetli Maden Fonları içerisinde son altı ayda yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: Fiba Portföy Altın Fonu, İş Portföy Altın Fonu, Yapı Kredi Port. Altın Fonu, ICBC Turkey Portföy Altın Fonu, Garanti Portföy Altın Fonu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)