Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

İki günlük işlemler iptal edilecek mi?

13 Şubat 2023, 18:03 - -

Borsa İstanbul’da üzerine şaibe düşen iki günlük işlemler tartışma konusu. Peki, neler olacak?

Kahramanmaraş'ta büyüklüğü 7,7 ve 7,6 olan peş peşe iki deprem büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 13 Şubat itibari ile 31.643 vatandaşımız hayatını kaybetti. 158.165 afetzede oluştu.

Deprem sonrasında kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. İşte bu süreçte bir yandan da deprem bölgesinde olan yatırımcıların hakları gündemde.

İKİ GÜNLÜK İŞLEMLER TARTIŞMA KONUSU

Borsa İstanbul’da deprem sonrası iki gün boyunca yapılan işlemler büyük tartışma konusu. Borsanın kapatılması gereken bir süreçte kapatılmaması yatırımcı mağduriyetlerini beraberinde getirdi.

Borsa kapatılabilirdi ve tekrar açıldığında yine düşebilirdi. Çünkü çok şiddetli bir deprem yaşandı ve etkileri çok büyük.

Ancak burada yatırımcılar şunu sorguluyor; herkes deprem için canhıraş bir şekilde çalışırken işlemler nasıl yapılabilir?

YATIRIMCILARIN BİRLEŞTİĞİ NOKTA

Yatırımcıların birleştiği nokta; işlemlerin iptal edilmesi gerektiği. Deprem öncesinde yaşanan 8 günlük kaybın zaten yüksek olmasının yanında bir de deprem ile gelen mağduriyet hem bölge halkını hem onlara yardıma giden vatandaşları oldukça yormuş durumda.

PEKİ, ŞİMDİ NE YAPILABİLİR?

İşlemlerin iptal edilmesi sağlanabilir.

Borsada kapalılık süresi uzatılabilir.

İşlemler açıldığında güvenli bir ortam oluşturulabilir.

Son dönemde artan robotik işlemlere sınırlamalar getirilebilir.

En önemlisi de biraz toparlanma yaşanıncaya kadar açığa satışlar durdurulabilir.

BENİM ÖNERİLERİM BİRAZ DAHA UZUN VADELİ DÜŞÜNEN YATIRIMCILARA YÖNELİK

Borsadaki yatırımcı sayısı 4 milyon. Son 1,5 yılda oldukça yoğun bir kesim borsaya yöneldi. Gelenler ağırlıklı olarak halka arzlarla geldi. Borsada yerli yatırımcı tabanı oldukça zayıflamış durumda.

Piyasaları ayakta tutan kurumsal yatırımcılardır. Kurumsal yatırımcıların tabanı güçlendirilmeli. Uzun vadeye sevk edilecek özendirici adımlar atılmalı.

Şirketlerin daha fazla temettü ödemelerinin önü açılmalı. Türkiye’nin güçlü şirketlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar alternatiflere kaymadan borsaya yönelebilecek güveni sağlayabilmeli.

Kamunun regülasyonlarla desteklediği, her alanda gelişmeler sağlanmıştır. Borsa İstanbul da yatırımcılar için uzun vadede çok önemli bir yatırım enstrümanı olabilir. Borsaya kısa vadeli değil, uzun vadede bakıldığında depremlere, savaşlara, salgınlara, afetlere rağmen üreten, büyüyen şirketlerin hisselerinin değer kazandığı görülmektedir.

Ülkemizin yaşamış olduğu bu acı durumun bir telafisi yoktur. Hepimizin başı sağ olsun. Borsanın atacağı adımlar ise yatırımcı duyarlılığına özen olacaktır. Kısa vadede iki gün boyunca oluşabilecek mağduriyetlere yöneliktir. Ancak şaibeli bir durum ortadan kalmış olacaktır.

Benim yatırımcılara önerim ise uzun vadeli düşünmeleridir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (116)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taci mutlu15 Şubat 2023 11:43

    Ben sadece adalet ve vicdan diyorum ölü soyulmaz onun üzerinden para kazanılmaz kazananında buna çanak tutanında Allah belasını versin bu tür insanlarda inşallah bir gün göçük altında kalırlar

  • mtu14 Şubat 2023 23:20

    pazartesi yarım işlem yap sonra  15 gün kapat yarın fiyatlar yine sağlıklı olmayacak

  • Gariban vatandas14 Şubat 2023 17:27

    Parasi olana güzel tabi düşüşler. Benim aç gözlü akrabalar var mesela milyonları var Hiç kimseye faydalari olmaz. Düştükçe hisse altin alıyorlar. Dünyanın adaleti işte. Depremzelere göndersene ama nerde. Bu sahanın patronuna daha akıllanmamis. Ulan küçük yatırımcı napacak . Erdemoglu değil bu gidişle esekogku olursun. ALLAH BUYUK. Sen kimsin.

  • kaan14 Şubat 2023 17:00

    borsa 3 günde , planlı tedbirler alınırsa 3 günde kayıplarını telafi eder

  • Bekir macit 14 Şubat 2023 15:51

    Deprem gününden itibaren yapılan işlemlerin tamamıyla iptal olmalıdır işin Aslı astarı bu bakıyorum da üç kazananlar cıyaklıyor yok öyle üç kuruşa üç köfte

  • Adnan bey14 Şubat 2023 14:03

    Dilek Güngör hanımın bugünkü yazısını okumanızı öneririm.

  • Lütfi14 Şubat 2023 15:15

    KArdeşim, önerdiğin yazara bak...

  • Adem Alim 14 Şubat 2023 12:05

    Son bir senede borsa ana bebeleri ile dolmuş zarar ettim devlet beni korusun bas git işine ondan sonra deprem zede madur diyor utanmadan bunları borsadan çıkarana kadar sirkeleme yapacaksın

  • KEMAL KABURGASIKALIN14 Şubat 2023 11:39

    Bora 15 gün veya bir ay sonra açılsa ne olacak.orta vade de borsa bitmiştir.

  • Kendinizi için değil, depremzedeler için isteyin14 Şubat 2023 11:33

    Pazartesi, salı iptal edilsin ve Borsa 20 Şubatta açılsın. Tamam, ama bundan fazlasını istemek de ne oluyor? Yok borsa 1 Martta açılsınmış, yok düşüş % 2, artış % 20 ile sınırlandırılsınmış. Siz bütün zararınızı pazartesi ve salı mı yaptınız? Zararınızdan kurtulmak için depremzedeleri suistimal etmeyin... Kendiniz için istiyorsunuz bu aşırı düzenlemeleri, depremzedeler için değil! Kendinizi de bizleri de kandırmaya çalışmayın...

  • Doğru söz14 Şubat 2023 11:32

    Depo şartı uygulandığı gün kimi aracı kurum bunu geç devreye aldı malesef. Günlük ve kredili işlem ile o gün erkenden hisse alan kişiler 10 dakika sonra satamaz hale geldiler, bu vesile ile hem temerrüt faizi yediler hemde ertesi gün hisse fiyatından dolayı zarar yazdılar.

  • Sözün özü 14 Şubat 2023 11:00

    İptal edilirse cuma günü açığa satış yapan depremzedeye haksızlık olmıyacakmı. Borsa ağlama yeri değildir.

  • Mks 14 Şubat 2023 10:08

    Haftaya yüklü nakte ihtiyacı olan yardım yapacak olan portföyün çoğunluğu hisse de olan nerden kaynak bulup da borçlarını çevirecek? Ne saçma yorumlar yok 10 gün daha kapalı kalsın falan. Hep kısa vadeci vurkaç çı ky lafları. Onbinlerce insan vefat etmiş göçük altında neyin derdindesiniz !

  • Yaşar14 Şubat 2023 09:33

    depremden sonrası ilk 2 gun iptal edilmeli ve borsa 15 gun daha tatil olmalı devletimiz ky zarara uğramaması için önlem almalıdır ypksa herkes dava acacak bu haksız kazanca bununda altından kalkılmaz

  • Serkan14 Şubat 2023 14:16

    1x boş yapma git ev odevini bitir lise talebesi seni

  • 1x 14 Şubat 2023 11:44

    Deprem oldu diye seni zorla kara mı geçirecek devlet?  Gerzekliğin lüzumu yok.  Bu film şeridi değil geri alınsın.  İstersen devlet iki gün önce harcadığın nefesleri de versin. Yeter ulan bu ne cahillik böyel. 

  • Enes14 Şubat 2023 09:08

    Edilmezse enkaz altındaki onlbinler, deprem bölgesindeki yuzbinler , mali pazartesi zorla elinde tutturulan yuzbinler , bunu unutacak mı ? İşlem yapmayan insanlar bile açık açık soygun yapıldı diye konuşuyor.

  • Baytar 14 Şubat 2023 13:50

    Bak git olurum, seni gidi Cingöz ergen.

  • Hakan14 Şubat 2023 09:01

    O3 Şubat Cuma kapanış sonrası verdiğim emir sonrası 06 Şubat Pazartesi aldığım hissedeki kar da zarar da kabulümdür.Ancak alışa izin veriyorsan satışa da izin vermelisin.Pazartesi malı almaya izin verip de akabinde depo kararı alarak satışa izin vermemek de nedir? Yapman gereken 1999 depreminde olduğu gibi hemen ve derhal borsayı tatil etmekti. depremzedeler, yardıma gidenler ve bizim gibi durumda olanlar için borsa 3 Şubat Cuma kapanış fiyatına getirilmeli ve borsada işlemlere daha ileri bir tarihte başlanmalıdır.Ayrıca gereli yerlere de şikayet başvurumu yaptım.

  • Bekir Macit 14 Şubat 2023 15:38

    Aynen size katılıyorum iki günlük zararım elbin ₺

  • bellioldu14 Şubat 2023 08:39

    belli oldu bile  yarın borsa açılıyor işlemler ise iptal olmadı.yarın borsanın açılması doğru değildir.

  • Tufan14 Şubat 2023 08:29

    Bu işte kimseyi memnun edemezsin, yorumlar ortada. Kapatsan dert kapatmasan dert. Kapatsaydı ihtiyacı olan parasını alamıyor diye isyan edecek. Kapatmasan hissesi değer kaybeden dırdır edecek. Velhasıl lan bırakın ölümlü dünya depremde ölen borsacıların hangisi şimdi hisse düşünüyor? Hesap var hesap toprağın altı var hala hisse hala para yeter bırakın.

  • x14 Şubat 2023 08:13

    Editör insanları gaza getirme ve yayınla!  Yabancı çıkmış 9 un da takas bitmiş. Parasını geri getirmesi söz konusu olamaz. Devlet gücünü böyle şeylerle meşgul etmeyin. İki gün borsa düştü diye kimse ölmez.  

  • Can14 Şubat 2023 07:25

    Bugün Bakanlar kurulu’ndan sonra iptal edileceğine dair Ankara kulislerin dedikodusu var 6-7 Şubat iptal edilecek gibi

  • Vatandaş14 Şubat 2023 09:33

    Yabancı hesapları eksiye düşürür hemen kapamasını istersin bu kadar basit.Kapamazsa yasal yollardan alırsın, ayrıca yabancı kim, önce bizim vatandaşlarımız.

  • Analiz14 Şubat 2023 09:29

    Büyük krizlerden biri idi. Cok iyi hatirliyorum. Malezya o zaman asya kaplanları diye adlandirilan bolge ulkelerinin en saglam ekonomilerinden biri idi. Oranin ilgili kurumu benzer bir karar aldi ve piyasalari adiri etkileyen manipulatif ve disari cikan donmek istemeyen yabanci fonlari sanirim teknik ifadesi difuzyon iile geri cagirdi ... Kisaca benzer uygulamalara rastlamak mumkun...

  • Fiktif 14 Şubat 2023 08:05

    Nakde çıkmış yabancıdan nasıl almayı düşünüyorsun? Olmayacak bir şey.

  • Deli14 Şubat 2023 07:09

    Ağlama duvarına dönmüş burası.davar ufuk gelmemiş henüz.

  • Türk.14 Şubat 2023 03:00

    Alfabe de ilk harfi okuyamayan uzman olmuş asıp kesiyor. Bı siktirib gidin. 20 yıldır yönetiyor adam. Yemediği darbe kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta çok şükür Rabbim e.

  • Metin Öztürk 14 Şubat 2023 09:54

    Bi zahmet sen akit bi sıktırmedende gidebilirsin.

  • Fikret 14 Şubat 2023 02:15

    Pazartesi ve salı günü yapılan işlemler iptal edilmeli. Borsa en az bir hafta daha kapatılmalıdır

  • Bekir macit 14 Şubat 2023 15:44

    Aynen öyle ortada dönen bir dolap var 99depreminde borsayı kapatan enayimiydi bakıyorum deprem den sonra kazananlar cıyaklıyor işlemler iptal edilsin

  • Müjde14 Şubat 2023 01:34

    Nebati yaptığı toplantıda işlemleri iptal edilecek bakanlar kurulu sonrası diye Ankara kulisi var ,reis galiba olaya el attı

  • Yunus Yüce14 Şubat 2023 01:26

    Pazartesi ve salı hiçbir işlem yapmadan yüzde 18 zarar ettim, benim gibi 10 ildeki depremzedeler de işlem yapmadan zarar etti biz bunun için mi hisse aldık yok ağa bu son bu hükümet bu spk bist oldukça zarar yazar, ben artık bu ülkeyi yönetenlere güvenmiyorum bu yeterli benim için, keşke bütün param batsaydı ama o depremde ölen insanlar yaşasaydı, utanmaz bir hükümet var karşımızda depremde bile insanlarını soyan tarihe kara bir lekesin Akp , Spk Bist umarım birgün bunun hesabını verirsiniz hepinizin ABVersin

  • Mustafa14 Şubat 2023 13:46

    Kendimi düşünüyorum demiyorsun depremzede diyorsun.Kac gündür faiz veren ver onlar ne olacak

  • Ahmet Adanalı14 Şubat 2023 12:52

    7 şubat iptal edilmeli 20 şubata kadar borsa açılmamalı

  • İdi Amin14 Şubat 2023 01:08

    Kolundaki saati geri almak zamanı geri almaksa İşlem iptal etmekte aynısı. Olan oldu önümüze bakak gari.

  • Mert mert14 Şubat 2023 00:22

    Paeartesi ve sali kapatmadinda sali gunu 2 devrede niye kapatma karari aldiniz 2 dușmesine izen veren 3 gunde izin vermeliyli berki endek 100. 20 yada 22 dușseydi 100 de 80 tabandımı niye kapattiniz

  • Ali14 Şubat 2023 00:10

    Yatırım finansman pazartesi o malları Çakamazdı normalde ama siz depo kararı getirip ilk 20 dakikada da malları aldırıp sonra insanları kilitlerseniz bunun adı dolandırıcılıktır kimse salak değil sırf bu yüzden bile işlemler iptal edilmeli ikinci sebep ise depremzedeler göz önünde bulundurulmalı pazartesi Salı mal satanlar korkuyorlar şimdi

  • Düşüncelerim14 Şubat 2023 00:06

    Mesele sadece Borsa değil.Her kurumun kendi içinde dinamikleri olmalı ve tehdit algıladığında devreye girecek güçlü bağışıklık sistemi kurulmalıydı.Bazı şirketlerin bilançolara göre Fk ları gerçekçi değil. Teknik yok, sistem yok.Sürekli açığa satışla kazanılan bir rant sistemi var. Oysaki sistemde açığa al da var. İşlerine gelmiyor. Piyasayı baskılamak daha kolay.Borsa İstanbul çiftlik bank olmamalı.Bir avuç zümreye değil, Türk milletinin Türk şirketlerinin ulusal, uluslararası ekonomik değerini yükseltmek ve büyümeye katkı sağlamak için kurulmuştur. Birilerine rant sağlamak için alınan kararların bedelini o kararları veren ödemeli. İstifa etmekte erdemli bir davranıştır. Keşke tüm yöneticiler, liyakat sahibi olup usulsüzlüğe göz yummasalar. Sistemin içinden gelen biri olduğunda ahbap çavuş ilişkisi, gönül vefa borcuna dönüyor, ceremesinide millet çekiyor.

  • Mustafa 14 Şubat 2023 13:48

    Ülkenin 100 liralık değeri 80 e düşmüş borsada bunu satın alacak o değer düşüşünü muhakkak yaşayacak bundan doğal birşey yok borsa dediğin zaten başlı başına risk

  • İlginx13 Şubat 2023 23:57

    Manipülasyona ve robotik işlemlere engel olup bunları cezalandiracaklari yerde borsayı komple kapatıyorlar. Saçmalık bu. Şeffaflığı, itibari düşürüyorlar sadece. Yaptırımlar ağır olasa idi hiç kimse üç beş çalmaya yeltenmez idi

  • İlginç 13 Şubat 2023 23:54

    T+2 bunun için var işte. Hatalı işlemlerin de önüne geçmek için. Laf olsun diye değil. T+2 geçmiş artık. Ondan önceki işlemlerin iptali mümkün değil. Mahkeme kararı gerekir. Parasını alan almış zaten T+2 gün sonra. Hisseleri geri nasıl iade edecekler? Böyle saçma sapan bir öneri görmedim hayatımda.

  • Vatandaşşak13 Şubat 2023 23:27

    Pazartesi salı seve seve iptal olacak. Yoksa bireysel yatırımcılar açacakları tazminat davaları ile zararlarını tazmin ederler. Kanun açık, yönetmelik açık. Üstüne bir de sorumlular hapis cezası alır.

  • Broker13 Şubat 2023 22:57

    İli günlük işlemler iptal edilmeli ve en az bir ay boyunca hiç yükseliş ve düşüş olmayacak şekilde her hisse için sadece bir alış bir satış olmak üzere iki kademeli işlem yapılmalı. Depremzedelerin nakitw ihtiyacı varsa alıcı olursa satabilmeli sabit alış satış fiyatından. Yoksa simsarlar da kadrmelere satıl vererek fşyatları en kelepire düşürerek satmak zorunda kalanların mallarını en ucuza kapmaya çalışırlar .

  • Baytar 14 Şubat 2023 14:56

    Bak git broker bilader. Brokerleri hiç sevmem, godum mu oturtturum

  • Bir dost13 Şubat 2023 22:52

    Kredili islemleri olanlarin kapali oldugu gunlerde faiz almasin araci kurumlar, Araci Kurumlar musterilerinizden kazanc sagliyorsunuz bes gunluk faizi de almayin , basiretlik budur.

  • mustafa13 Şubat 2023 22:50

    bu satten sonra imkansız.Borsa açılınca bir şekilde bu düşüş  her türlü yaşanacatı deprem satın alınacaktı.Kötü olan birşey iyiye dönecek hali yok ortada bir zarar var ve bu zararda çekilecek bunlar hep kılıçdaroğlunun milleti gazlaması başka birşey değil

  • Motto13 Şubat 2023 22:49

    Sn Adnan Salih siz bunun iptal edilemeyeceğini bilmeniz gerekir.  Bir de BUD mu dut mu ne.  Yabancı her gün milyon dolarlar satıp çıkıyor!  Parasını getirip geri mi verecek?  Bile bile ortalık kızıştırmayın .

  • Mahmut13 Şubat 2023 22:47

    Ödemeler bekliyor. Açında zararına verecez zaten. Allah belanızı versin

  • Ömer13 Şubat 2023 22:38

    Hiç kapanmasa şimdi 3 bine düşmüştü yükselişe geçecekti. Şimdi gene düşecek. Depremden kaçanların malını ucuza almak için dibe vuruyorlardı. Depremden kaçanlar üç beş fiyata bakmadan borsa açılınca satacaktır. Paraya ihtiyaçları var. Bundan sebep yandaş spek yabancı borsayı aşağı vuracak ucuz toplayacak. Hükümet bunu bozmak isterse kamu hisselerinde yüksek bedelsiz ve temettü açıklar satışlar durur. Geri alım programı açıklamak yetmez geri alışı görtermeliler. Kademeye 100 milyon lot alım koyarsın kademe yıkılmaz borsa düşmez. Panik satışlar durur.

  • Nizam13 Şubat 2023 22:35

    Spk sana hakkımı helal etmiyorum bunca yatırımcının günahı senin boynuna

  • ALİ 13 Şubat 2023 22:24

    Pazartesi günü Borsa kapanması gerekiyordu... Fakat yetersiz kalan yöneticilerinin basiretsiz kalması nedeniyle bu olaylar meydana geldi.

  • Doğrusu13 Şubat 2023 22:14

    Kesinlikle pazartesi ve salı işlemleri iptal edilmeli ve borsanın açılışı 20 Şubata ertelenmeli. Ayrıca depremzede olan yatırımcıların varsa VIOP tarafındaki zararları bir şekilde tazmin edilmeli.Ancak bundan fazlasını isteyenler kendi yanlış kararlarının sonucu olan zararlarının daha da büyümesini istemeyenlerdir. Kendi zararınızdan kurtulmak için depremzedeleri kullanmayın lütfen… Bu depremzedelerin suistimalidir. Depremzedeler ile onları kullanmak isteyen borsazedeleri ayırmak lazım…

  • Otto13 Şubat 2023 22:09

    Pazartesi salı alan yandım anam iptal diye bağırıyor, çok geç yabancı kurumlar paraları aldı takaslar geçti önümeze bakalım

  • birx13 Şubat 2023 23:08

    Yabancı gelip parasını geri verecek bunların kafaya göre,  Satıp çıktıktan sonra,  

  • Mert adam 13 Şubat 2023 22:00

    Patronlar hisselerini alsınlar tek çözüm bu zorunlu olması lazım

  • Numan ünalmis13 Şubat 2023 21:56

    Burada yorum yapanlar gerçekten borsadaki merak ediyorum bu kadar cahilce yorumlar kapatmayı çözüm görmek portföy değerini sıfırlamak tır hisseniz var paraya ceviremiyorsaniz değer nedir sıfır milyonunun var portföy yüz TL ihtiyacını karşılayamassan hayal dünyanda borsa 4 yılda kapat senin paran var öylemi bu mu mantiginiz bu mu borsaciliginiz yazık çözüm robotları açığa satışı yasakla top gibi birbirine paslasan yerli işbirlikçi ve yabancı kurumları iyi takıp yaptırım olay biter yoksa okulları kapatirsam eğitimdeki tüm sorunları çözerim diyen bakan mantığıyla olmaz

  • Vatandaş13 Şubat 2023 23:58

    Ban Numan,böyle Türkçemi olur.Tek bir NOKTA YOK,VİRGÜL YOK...Nerede başlıyor,bitiyor cümle belli değil.Anlaşılması zor,vazgeçtim okumaktan.!

  • borsacı13 Şubat 2023 21:55

    üç beş tane çakal dün akşam youtube da program yapmışlar akdere yusuf teker hepsi sabıkalı tipler ulan sizi kim kaaale alır dümenciler

  • Bumu13 Şubat 2023 21:54

    Yazık günah yahu haksız rekabet ortamı oluştu adalet adalet diye bağıranlar nerede

  • Vadtandas13 Şubat 2023 21:54

    Bedelli açıklayan şirketleri bedellileri iptal olsun ve olmalida

  • Cimcimdimdim13 Şubat 2023 21:52

    Islemler iptal edilmemeli. Alan aldi satan satti. Allah allah. Satana kimse zorla sattirmadi alanada kimse zorla aldirmadi. Kafasi karisik tutanada kimse zorla tutturmadi. Uyanik y.f. cakti elindekileri cuh cuh cuh....

  • Güray14 Şubat 2023 00:11

    Bende diyorum ki alan aldı satan sattı. Peki millet bu haldeyken kim borsada ki malı düşündü? Canımız bu kadar kıymetsiz mi? Bu 3 gün işlem yapanlar, nasıl bir cesaretle işlem yaptı. Ben kendi evlatlarıma 4 gün yemek yediremedim. Ruhsal olarak çöktük. Bu arada İstanbul'da yaşıyorum. Mahvolduk.

  • Bay Kus13 Şubat 2023 21:33

    Pazartesinin iptal edilebileceğini sanmıyorum. Pazartesi satanlar çarşamba paraları aldılar havaleler yapildi borsadan çıkışlar yapıldı. Ama salı satanlar çıkış yapamadı. Salıda iiptal edilebilir. Nokta.

  • yatırımcı13 Şubat 2023 21:33

    pazartesi ve salı işlemler iptal edilecek merak etmeyin

  • x13 Şubat 2023 22:54

     Tam bir salaksın!  5 milyon dolarlık hisse satan yabancı getirip parasını geri mi verecek.  Kendini güldürme bu kadar!  Yaptığın işlerin sorumluluğunu almasını da öğren artık!  Sağa sola ciyaklama.

  • Hakan uz13 Şubat 2023 21:27

    Spk ve borsa istanbulun 6 şubat ve sonrası hiç bir tedbir almadan bazı kesimleri korumak amaçlı alınan kararlarla alınan kararlar tam bir fiyasko ve rezillikdir derhal o koltukları bırakıp yargı önünde hesap vermelidirler bence koltuğu bırakmak bile yetersiz bence hesap vermelidirler kimleri zengin ettiniz kardeşim YTD

  • Borsaci13 Şubat 2023 22:04

    Ne kafa ama NATO mermer NATO kafa kimi yargılıyor sun yassiada mahkemesi kurdun

  • Ali Haydar 13 Şubat 2023 21:15

    Borsa kapanmamalı, işlem iptali kaostur. Borsa açık kalsın ki kumar mantığı ile gelip kredili işlem yapanlar ve mecburi nakit ihtiyacı olanlar satabilsinler, öz tasarrufu ile yatırım yapanlar satmasın, hatta kumarbazlar sattıkça alsınlar. Pandemide görüldü ki birçok şirket kâr patlaması yaptı, yani şirketler krizleri fırsata çevirdi, deprem felaketini de kolayca atlatırlar, bazıları bunu fırsata çevirir fahiş kârlar ederler. Bireyler bunu yapamazlar, bunu yapabilmek maddi güç , yetenek kadro ister. Satmayan üstüne alan Gerçek borsa yatırımcısı fazla beklemeden zarardan kurtulur, kâr'a geçer, ayrıca temettü alır. Resmi/sivil kurumlar alımı teşvik etmeli, kredili işlemler cok cüzi oranlara düşürülmeli. Örneğin özvarlığının %10-15 oranını geçmemeli. Tüm düşüşlerin baş oyuncuları/sorumluları kredililerdir.

  • Baytar 13 Şubat 2023 23:06

    Hakan uz beyefendi Ali Haydar eksiği ile makûl yazmış, fiktif işlemlere geçit verilmemeli. Bistim ganyancılardan arınma vakti onlar gitsin gerçek yatırımcı kalsın. Esenkal hakan

  • Dalyan13 Şubat 2023 22:56

    Genelde fikirletine katiliyorum dogrudur..bir katilmadigim..genel afetlerde..genel ticaret durur.. dolayisiyla uzun olmamak kaydiyla kapatila bilir..yonetmelikte de var zaten.

  • Hakan uz13 Şubat 2023 22:03

    Kusura bakma yanlış anlamış olabilirim çok sinirliyim ama spk ve borsa istanbul karar vericileri hesap vermeli böyle bir yönetim olmaz olamaz

  • Hakan uz13 Şubat 2023 21:29

    Berbatsın berbat yazık sana biz ne diyoz sen ne diyon

  • m .taş13 Şubat 2023 21:14

    kesinlikle 2 günlük işlemler iptal edilmeli ve borsa 2 hafta daha kapatılmalıdır.çünkü çok büyük yatırımcı etkilendi. insanlar can derdinde bizler mal derdinde olamayız 

  • George Soros13 Şubat 2023 22:56

     :D  :D  :D  :D  :D 

  • hakan uz13 Şubat 2023 21:14

    Arkadaşlar kim ne derse desin burda asıl suçlu spve borsa istanbul yönetimi ve karar verici mercilerdir hala o koltuklarda hangi yüzle oturuyorlar ilk gün olayın vahametini anlamadın ikici gün ve üçüncü gün açıyorsun borsayı ben burda ihmal den ziyade ard niyet ararım ve hala hiç bir açıklama yapmıyorlar nasıl boğazınızdan geçicek o paralar kimleri kurtardınız kimler için çalışdı bu iki gün borsa ve hatta üçüncü gün bu kadar tepki gelmeseydi devam edeceklerdi yazık bu insanların derhal görevlerine son verilip soruşturma açılmalı artık ihmal diyordum ama bu ihmal falan değil bence isteseler 6 şubatdan itibaren iptal ederler ama işlerine gelmediği için iptal yada bir açıklama yapmıyorlar YTD

  • Ali13 Şubat 2023 21:11

    Yani SPK yöneticileri Akıllı iseler iptal ederler çünkü bunun peşinden davalar açılacak yarın iktidar değiştiğinde birileri bu bahane yapacak davaları ve bu bürokratların çoğu hapis yatacak olacak olan bu çok belli yıllar sonra 28 Şubat generalleri bile hapis yattı

  • Nevzat 13 Şubat 2023 20:51

    Takaslar geçti neyi iptal ediyorsunuz,o iş bitti adam parasını çoktan harcadı çocuk oyuncağımi bu

  • x14 Şubat 2023 10:31

    Doğru söylüyor ergen Yunus sen öne yüzmesini öğren.  Burası yol geçen hanı değil.  Elbette her türlü felaketi de iyi haberi de borsaya yansır etkiler.  Ha sen bu kafayla devam et.  Hep birilerini suçla.  

  • Yunus Yüce 14 Şubat 2023 01:31

    Sen kimsin de ahkam kesiyorsun kimin yalını yiyorsun sen ulan utanmaz o deprem de göçük altında kalanlar pazartesi salı işlem mi yaptı utanmaz herif tühh senin yüzüne pespaye

  • x13 Şubat 2023 22:58

    Vazgeçtim misketleri mi geri ver diyor.  Onu da boş ver, Yabancı satıp çıkmış.  Parayı geri getir dersen  ...tü ile güler bunlara.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA13 Şubat 2023 20:27

    Diyelim ki borsada hisse senetleri olanlar var ve ödemeli var bunları kim ödeyecek.diyelim ki deprem bölgesinde yatırımcı para lazım hisse senetlerini satamaz ise nereden para alacak, diyelim ki kredili işlemde yakalanan yatırımcının faizlerin kim ödeyecek.

  • MSC 13 Şubat 2023 20:19

    Kurumlar rant sevdali ,likatsiz ,tecrübesiz kişilerce enzaza cevriliyor

  • ALİ KODUŞ13 Şubat 2023 20:35

    Haydi ordan vatanhaini ve karıştırıcı seni.ortalığı karıştırıp halkı hükümete ve devlete karşı kışkırtıp durmayın .senin adamların çok mu liyakatli.senin kadar devletin içindeki binlerce insanın kafası çalışmıyor bir tek senin ve senin tayfanın kafası çalışmaktadır.

  • Küçük yatırımcı 13 Şubat 2023 20:18

    Zarar 150 bin çıkartmayım bir daha borsa nın yüzüne bakmam.... Çarşamba by kayıp bedince iptal edebiliyorlar.... Çarşamba günü iptalettiginde salı günü de t +1 de idi isteslerdi takas perşembe günü düşmeden Çarşamba akşamı iptal edebilrlerdi .... SPK ve BIST yönetimi güvenini benim gözümde eksi.....

  • NUSRET ALİBEYSOY13 Şubat 2023 20:37

    Sen galiba Z kuşağısın ve kredili işlemler yapsa benziyorsun.BURASI BORSA KİM KİMİ UTARSA....hisse senetleri 150 kata kadar  yükselince sesiniz çıkmıyor idi üç gün düşüş olunca çıvak çıvak yapıp siyaset yapıyorsunuz.kayıp etmek zoruna gidiyor ise borsaya girmeyeceksin.

  • Yorum13 Şubat 2023 20:07

    Düşüşe eşlik etmek istemeyen şirketlerden kap gelmeye başlamış yeni iş geri alım yatırım geciktirilmiş bilgiler...

  • ERKAN ÇELİKER13 Şubat 2023 19:52

    Ülkedeki tüm kurumları ne kadar liyakatsız insanlar yönetiyor arkadaş ülke ahıra döndü iyice... Başta yöneticiler olmak üzere.

  • Yunus Yüce 14 Şubat 2023 01:34

    Hüseyni kalkanov denen gerzek bende yazıyorum ülke ahır sende ahırın eşegisin bu ahırı yapan senin gibi kansızlar

  • HÜSEYNİ KALKANOV13 Şubat 2023 20:38

    Ben kimsin hadsiz ülkemize nasıl ahır dersin.

  • NUSRET ALİBEYSOY13 Şubat 2023 20:37

    Haydi ordan vatanhaini ve karıştırıcı seni.ortalığı karıştırıp halkı hükümete ve devlete karşı kışkırtıp durmayın .senin adamların çok mu liyakatli.senin kadar devletin içindeki binlerce insanın kafası çalışmıyor bir tek senin ve senin tayfanın kafası çalışmaktadır.

  • ALİ TEL13 Şubat 2023 20:29

    Kaçan Grup ülke ringonun ahırı ise sende inek misin acaba. Baytara gitmek istermisin.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM13 Şubat 2023 20:26

    Haydi ordan hadsiz  oylarımızı sizlere verek de Anayasadan Türk dilini Türklüğü kaldırın azınlıklara özerktlikler verin ülkeyi parçalayın Silah fabrikalarına dokunun hemi.bu mu liyakatlı olmak.

  • Kaçan Grup13 Şubat 2023 20:10

    ringo'nun ahırı burası

  • Ali13 Şubat 2023 19:26

    Paraya ihiyacımız var, nereye kapatıyorsun

  • Kafsinkaf13 Şubat 2023 19:16

    Alinabilecek onlemler acs yasaklanmasi. Tum piyasaya brut takas getirilmesi. Bu onlemlerin ise yaramasi icin HIC UYGULANMAYAN VIOP piyasasin da alim ve satim islemlerinin her ikisine de BRUT takas getirilmesidir. Aldigini ayni gun sattigini ayni gun kapayamacaksin. Viop satim brutte degilken acs ve depo sartti onlemleri hic ise yaramaz. Bu sekilde makinalarin islemleri de duzenlenmis olur.

  • pazarci13 Şubat 2023 19:06

    borsa persembede acilsa bir ay kapalida kalsa ,bu havada borsa onunu goremedigi icin assagilara kadar gelir orasini bilemeyiz.......

  • Sy13 Şubat 2023 19:05

    Bence pazartesi den itibaren iptal olması lazım. Çok saçma bir işlem mantığı oldu kimse depremin boyutunu tahmin edemedi spk pazartesi alınan hisseleri satmaya izin vermedi salı günü satışa açtı bu çok aptalca . İşlemler pazartesi den başlayıp iptal olmalı ve borsa kapalı kalmalı yoksa zaten çok zararda olan çoğu kimse artık batık duruma gelir .

  • Hakan uz13 Şubat 2023 19:05

    burda dünyanın kabul etmiş olduğu bir afetden bahsediyoz 10 il ve bunlara bağlı yatırımcılar 14 milyon insan direk ve dolaylı etkilenen insanlar dolaylı yoldan etkilenen derken anlama kapasitene göre açıklayayım bu bölgelere yardıma koşan insanlar ve yatırımcılar diyeyim onlar borsadan cok can derdine düşmüş insanlar varken borsanın açık tutulması tam bir saçmalıkdır burda ya kasıt yada ihmal vardır hala zaten bu insanlar bu kurumların başında nasıl tutuluyor yada ne yüzle hala istifa etmiyorlar bu spk ve borsa istanbul karar vericiler hakında soruşturma başlatılmalı bence kasıt ve ihmal aranmalı 6 şubat işlemlerinide isteseler iptal edebilirler işlerinemi gelmiyor acaba hala yanlışlarında ısrar eden bir spk borsa istanbul yönetimi var bence ve varsa başka kurumlarda tabi. Ve borsa açılacağı zamanda aşağı marj%2 yukarı marj %5 ile sınırlandırılıp büyük hisse sahiplerininde hisse satış adedide sınır konularak en az 5 iş günü bu şekilde işleme açılmalı bence YTD

  • x13 Şubat 2023 23:23

    Zaten bistte onun için düştü!  Son derece net değil mi?

  • x13 Şubat 2023 23:01

    Adamnı bu kadar abartmayın diyordu.  Hanginiz haklısınız.  İşinize nasıl gelirse dimi?   İptal edilemez yabancıdan parasını geri  alamazsın.  İstesen de alamazsın. Bak tam ergen kafası yaşıyorsun akıllı ol. Yeni borsacı olduğun belli. Kimsenin elinde olan bir şey değil bu.  Bud gaza getiriyor cahil ergenler.

  • Kafsinkaf13 Şubat 2023 19:04

    Borsa gundemin araciligiyla gundeme gelmesi gereken diger konu deprem bolgesinde hesabi olan yatirimcilarin araci kurumlardan kullandiklari kredi faiz oranin max. yuzde 22 seviyelerine cekmesidir. 0 yada daha asagiya cekmek araci kurumun depremden etkilenen vatandaslarimiza duyarliligin olcusudur. Cunku mevduatlar kucuk ve orta yatirimcilar icin ortalama yuzde 22 sevilerinden baglanir. Mevcut uygulamada kredi faiz oranlari musteri ozeline gore degismekle birlik 37 - 45 bandindadir. Ikinci olarakda carsamba kredide kalan tum musteri hesaplarinin kredi faiz oranlarinin dusurulmesidir. Araci kurumlar kar patlamasi yasarken boyle bir afet durumunda boyle bir karar almalidirlar.

  • Adam 13 Şubat 2023 19:02

    Ediesin kredi li ler batsın manipülasyon baysan patron klubu üçkağıtçı batsın TAM TEMİZLENME AYİRMA OLSUN .....

  • Aa13 Şubat 2023 18:51

    Kör olmuş sağar olmuş bir spk

  • Kaim13 Şubat 2023 18:50

    Nakit ihtiyacını hisse senedi satarak karşılamış olan yatırımcıları basıl bir fırsatçılıkla suçluyorsunuz.   En son takas ayın 9 un da bitti,  

  • pazartesi13 Şubat 2023 18:41

    pazartesi açarlar borsayı 20 si yani. çarşamba açmazlar.

  • hayır13 Şubat 2023 18:39

    iptal olmaz

  • Pala13 Şubat 2023 18:35

    Devlet bahceli nerede? Cisini tutamayan adamlardan medet ummayi birakin

  • Tarafsız 13 Şubat 2023 18:33

    İnşaallah iptal olur insanlar zarar görmesin deprem de herşeyleri gitti belki bu para onlara merhem olur

  • x13 Şubat 2023 23:31

    Ne alaka yav!  Sanırsın hepsi borsada!  Şimdi saçmaladın!  Takas bitti yabancı  çeklidi!  Ne iptali.

  • Mehmet Baydar 13 Şubat 2023 18:27

    Bir hafta daha kapalı kalmalı.. bu ruh haliyle hiç bir ky hisse almaz.. oltaya da gelmez

  • İptaalolmaz13 Şubat 2023 18:22

    Borsa 15 i açilmaz 20 sinde açılır.işlemlerin iptali için çok istek talep var ama bence iptal olmayacak.2 günlük düşüş %10 du.borsa açılırsa %10 düşer bu durumda aynı seviyede olması mantıklı degil bu depremle bakalım ne olacak

  • Kafsinkaf13 Şubat 2023 18:17

    Ne yazikki hisse senedi piyasasi t+2 viop piyasasi kar islemleri t+1 sistemiyle calisir viop icin sali ve carsamba hisse icin carsamba takaslar gerceklesti. Karini hesabindan ceken lere geriye dogru karlari geriye yatirin yatirmayanlarin eksi bakiyeye temerrutte dusmesi araci kurumlar icin zor bir operasyonel islemdir. Borsa p tesi acilmamasi yada p tesi acilmis borsanin islemlerinin durdurulup islemlerin iptal edilmesi gerekliydi. Borsa istanbul yonetimi ve spk yasanan dogal afetin boyutu konusunda gerekli ongoruye sahip olamadiklari icin hata yapmislardir.

  • Hakan uz13 Şubat 2023 18:12

    burda dünyanın kabul etmiş olduğu bir afetden bahsediyoz 10 il ve bunlara bağlı yatırımcılar 14 milyon insan direk ve dolaylı etkilenen insanlar dolaylı yoldan etkilenen derken anlama kapasitene göre açıklayayım bu bölgelere yardıma koşan insanlar ve yatırımcılar diyeyim onlar borsadan cok can derdine düşmüş insanlar varken borsanın açık tutulması tam bir saçmalıkdır burda ya kasıt yada ihmal vardır hala zaten bu insanlar bu kurumların başında nasıl tutuluyor yada ne yüzle hala istifa etmiyorlar bu spk ve borsa istanbul karar vericiler hakında soruşturma başlatılmalı bence kasıt ve ihmal aranmalı 6 şubat işlemlerinide isteseler iptal edebilirler işlerinemi gelmiyor acaba hala yanlışlarında ısrar eden bir spk borsa istanbul yönetimi var bence ve varsa başka kurumlarda tabi. Ve borsa açılacağı zamanda aşağı marj%2 yukarı marj %5 ile sınırlandırılıp büyük hisse sahiplerininde hisse satış adedide sınır konularak en az 5 iş günü bu şekilde işleme açılmalı bence YTD

  • Bir x13 Şubat 2023 23:25

    5 gün sonra her şey yemyeşil mi olacak. Nereden biliyorsun?  Belki daha başka olaylar olacak.  Ah seni ergen seni bu işler senin neyine?