İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Hızlı hareket eden hisselere dikkat edilmeli

16 Haziran 2020, 10:45 - -

Borsada hareket yine küçük hisselerde. Son bir hafta içerisinde 14 hisse senedi yüzde 25 oranında değer kazandı. Bu hisseler içerisinde dört hisse senedindeki getiri yüzde 60 oldu. Bu şirketler hangi özelliklerinden dolayı öne çıkıyor diye baktığımız zaman; ağırlıklı olarak sığ hisseder olduğunu görüyoruz.

Daha önce brüt takas uygulamasına alınan bu hisse senetleri, yeniden yükselişteler. Ancak artık çok riskli seviyelerde olduğu unutulmamalı.

Bu hisse senetleri yükselebilir de. Ancak yükselmeye başladıkları zaman satmanın mümkün olamayacağını da bilmekte fayda var. Nasıl ki yükselişlerde tavan tavan gidiyorlarsa düşüşlerde de taban taban gideceklerdir.

Özellikle piyasalarda dalgalanmaların yaşandığı dönemlerde böylesi hisselerde hareket yaşanıyor gözükse de temkinli olmayı bırakmamak gerekiyor.

Son bir haftada yüzde 25 getiri sağlayan hisselerin listesi şöyle:

26 BIST 100 Hissesinin işlem hacmi yüzde 50 arttı

Borsada işlem gören BIST 100 hisselerinden 26 tanesinin işlem hacmi yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdi. Bu hisselerden hacim artışı yüzde 200’lere çıkan şirketlerin fiyat hareketleri takip edilebilir.

İşlem hacmi yüzde 50 ve üzerinde artan BIST 100 Şirketlerinin listesi şöyle:

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)