Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Hızlı büyüyen 50 milyon TL’nin altında sermayeye sahip şirketler

21 Mart 2019, 10:48 - -

Borsada işlem gören sanayi ve hizmet şirketleri içerisinde sermayesi 50 milyon TL’nin altında olan enflasyonun üzerinde büyüme gösteren A risk grubunda 14 borsa şirketi bulunuyor.

Borsada hızlı büyüyen şirketler her zaman yatırımcıların takibinde bulunuyor. Aktiflerini, satışlarını, öz sermayelerini ve karlarını reel anlamda (enflasyonun üzerinde) artıran şirketler ön plana çıkarken büyüme rakamlarını sermayelerine göre artıran şirketler ise büyüme potansiyelleri ile dikkat çekiyor.

Sizler için internet üzerinde çalışan web tabanlı gelişmiş bir temel analiz yazılımı olan Stockeys.com’u kullanarak hızlı büyüyen şirketleri inceledik.

Sermayesi 50 milyon TL’nin altında olan ve enflasyonun üzerinde büyüme gösteren A risk grubundaki 14 borsa şirketi; Orge Enerji Elektrik, Klimasan Klima, Bantaş Ambalaj, Yünsa, Logo Yazılım, Alkim Kimya, Çelebi, Kafein Yazılım, F-M İzmit Piston, Jantsa Jant Sanayi, Konfrut Gıda, Erbosan, Ege Endüstri ve Kartonsan oldu.

Bu şirketler içerisinde aktiflerini en fazla artıran şirket yüzde 304 aktif büyüme oranı ile Kafein Yazılım oluyor. Kafein Yazılım’ı yüzde 97,84 aktif büyüme oranı ile Ege Endüstri ve yüzde 89,26 aktif büyüme oranı ile Konfrut Gıda takip ediyor. Aktif Büyüme oranı; şirketlerin bilançolarında yer alan varlık kalemlerinin (dönen + duran varlıklar) değişimini gösterir. Bu oranın artması şirketlerin varlıklarının artığını gösterir ve buda olumludur.

Kafein Yazılım net satış büyüme oranında da yüzde 106,91 ile ilk sırada yer alırken Konfrut Gıda yüzde 81,19 net satış büyümesi ile Ege Endüstri’yi geride bırakıyor. Ege Endüstri’nin net satış büyümesi ise yüzde 69,55. Net satış büyüme oranı; şirketlerin net satışlarındaki değişimi gösterir. Satışları artan şirketlerin karları ve aktifleri de bu orana paralel artış gösterir.

Listemizde yer şirketler içerisinde net karını en fazla artıran şirket yüzde 509,34 oranında kar artışı gerçekleştiren Bantaş Ambalaj oldu. Bantaş Ambalaj’ı yüzde 309,99 kar artışı ile Klimasan Klima ve yüzde 195,37 kar artışı ile Kartonsan takip ediyor. Net kar büyüme oranı; şirketlerin net karlarındaki değişimi gösterir ve en önemli göstergelerden biridir.

Öz sermaye büyümelerine baktığımızda ise ilk sırayı yine Kafein Yazılım alıyor. Kafein Yazılım’ın öz sermaye büyümesi yüzde 268,20 olurken Çelebi yüzde 111,64 öz sermaye büyüme oranı ile ikinci sırada yer alıyor. Özsermaye büyüme oranı; şirketlerin öz sermayelerindeki değişimi gösterir. Şirketlerin öz sermayelerini artırması olumludur.

Listemizdeki şirketler içerisinde ödenmiş sermayesi en yüksek şirket 50 milyon TL ile Orge Enerji Elektrik iken ödenmiş sermaye en az olan şirket ise 2,8 milyon TL ile Kartonsan oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemal sarı28 Nisan 2019 23:31

    ARENA pd/dd 0.29 fiyatı hiç büyümeyen hisse yapmışlar. Adına da Arena koymuşlar.

  • REİS20 Nisan 2019 23:35

    Çimento sektörü 12sedir sermaye artırımı yapmıyor başda Adana çimento üç beş temettü vererek milleti kandırmayın OYAK yapma

  • NevZaT22 Mart 2019 09:57

    Güzel de.Borsamızda 300 dörtyüz şirket var.Günlük hacim yedi sekiz milyon.İhracat patladı ekonomi harika deniliyor.Nedenyabancı borsaya girmiyor Neden günlük hacim kırk elli milyon olmuyor.Sadece kendi yağımızla kavruluyoruz

  • glbmd zede21 Mart 2019 19:58

    glbmd sermayesi 40 milyon her yıl büyüyor.kafası göklere değecek.fasulye gibi üzüyor

  • YBTAS21 Mart 2019 14:06

    Ybtas ın sermayesi sadece 100 bin,,her yıl büyüyor.