İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Hisselerdeki getiriler artacak

19 Kasım 2021, 12:34 - -

Borsada hisse senetlerindeki getiriler artacak. Ancak bazı şirketler bu durumdan daha fazla olumlu yönde etkilenecek. Dolar kurundaki artışla birlikte öne çıkacak 21 şirket bulunuyor.

Yurt dışına satış yapan, satışları artan, temettü veren, yabancı para pozisyonu yüksek şirketler önümüzdeki dönemde daha fazla yatırımcıların dikkatinde olacak.

Dolar/TL kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 16'dan 15'e düşürmesi sonrası günlük yüzde 4'ün üzerinde artışla 11'i geçti. Türk Lirası, bu yıl Amerikan Doları karşısında yüzde 49 değer kaybetti.

Yıla 7,43 seviyesinden başlayan Dolar/TL Kuru 11,09 seviyesine yükseldi.

TCMB’nin aralık ayında da bir faiz indirimi daha yapma beklentisi kurlara yönelimi canlı tutacak. Böyle bir ortamda döviz pozisyonu güçlü olan ihracat yapan şirketler daha fazla ön planda olacak.

Temettü ödeyenler tercih edilmeli

Hisse senetlerinde uzun vadeli pozisyon alanlar açısından ihracat ve yurtdışı pozisyonu güçlü şirketler içerisinde temettü ödeyenler öne çıkabilir.

Yatırımcıların bu yönü ile de değerlendirmesinde fayda görüyorum.

Yurtdışı satışları yüksek şirketler içerisinde, yabancı para pozisyonu güçlü ve temettü ödeyen 21 şirketin listesi şöyle:

1) Şişe Cam
2) Enka İnşaat
3) İskenderun Demir Çelik
4) Türk Traktör
5) Turkcell
6) Otokar
7) Aselsan
8) Nuh Çimento
9) Alarko Holding
10) Jantsa Jant Sanayi
11) Türk Prysmian Kablo
12) Ege Seramik
13) Çemtaş
14) Ege Profil
15) Gentaş
16) Tat Gıda
17) Kartonsan
18) F-M İzmit Piston
19) İndeks Bilgisayar
20) Acıpayam Selüloz
21) Sanko Pazarlama

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)