Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Hisse bazında seçici hareket dönemi

26 Ağustos 2020, 11:19 - -

Pandemi kaygıları sürerken borsada dalgalı bir seyir izleniyor. Ortalamaların üzerinde tutunamayan endeks, destek seviyelerine çekiliyor. Hisse bazında seçici hareketler öne çıkıyor.

Endeks bir yıldır 1.245 direncini aşmaya çalışıyor. Ancak bunda başarı kaydedilemeyince 1.100 seviyesinin altına kaydı. Güçlü destekler 1.020 ve 985 seviyelerinde bulunuyor.

BIST 100 Endeksi’nin seyrine baktığımızda 100 hissenin piyasa değerinin 108 milyar dolar olduğunu ve şirketlerin piyasa değeri/defter değerinin 1,05 olduğunu görüyoruz. Ortalama F/K oranı ise 10,12 seviyesinde. Borsadaki 5 yıllık ortalama F/K oranı 12 seviyesinde. Buna göre borsadaki şirketler hala iskontolu.



Endeksin günlük ortalama işlem hacmi arttı
Son bir haftada günlük ortalama işlen hacminin 3 milyar dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Son bir hafta içerisinde daha fazla hisse senedi el değiştirdi. Buna rağmen endeksin yükselmemesi satışların güçlü olduğunu gösteriyor. Henüz yukarı doğru oluşabilecek güçlü bir hareketin sinyali oluşmuş değil.

Endekste yılın getirileri zayıf
BIST 100 Endeksi’nde yılın getirilerinin zayıf olduğu gözleniyor.

BIST 100 Endeksi ortalamalarda

Teknik göstergelerde satış baskısı hâkim. Endeksin ortalamaların altına sarkması bir süre destek arayışına girmesine neden olabilir. Hisse bazında hareketler sürecektir. Temkinli hareket edilmeli.

Uzun vadede seyir
Borsada uzun vadede seyrin yükseliş yönünde olduğu gözleniyor.

Borsada ne kadar dikkatli teknik analiz yaparsanız yapın ve ne tür bir strateji geliştirirseniz geliştirin, hiçbir şekilde yüzde 100 doğru sonuç verecek bir yöntem bulamazsınız. Ancak trendleri ve eğilimleri görebilirsiniz. BIST 100 Endeksi’ne baktığımız zaman ana trend yukarı doğru.

Dolar kurunda yükseliş sürüyor
Dolardaki hareketin güçlü olduğunu görüyoruz. Ortalamaların üzerinde hareket ediyor. Kısa vadede hareketin yönü yukarı doğru. Yeninden 7,20-7,00 destekleri aşağı doğru kırılmadıkça güçlü seyrini sürdürecektir.

KURUM HİSSE ÖNERİLERİ
Kurumların haftalık önerilerine baktığımızda güçlü hisselerin öneri listelerinde yer aldığını görüyoruz.

Yatırım Finansman (Haftalık Hisse Önerileri, 24-28 Ağustos 2020)

Meksa Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 24-28 Ağustos 2020)



Gedik Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 24-28 Ağustos 2020)

İntegral Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 24-28 Ağustos 2020)

Ahlatcı Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 24-28 Ağustos 2020)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)