İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Hisse başına kârı ve bedelsiz verme potansiyeli yüksek borsa şirketleri

01 Temmuz 2021, 08:40 - -

Borsada Hisse senedi seçimi yaparken yatırımcıların hassas oldukları oranların başında hisse başına kâr geliyor. Hisse başına kar; şirketin sermayesinin kaç katı karı olduğunu gösterir. Hisse başına karı yüksek olan bir şirket yatırımcılar tarafından sermayesine göre kârlılığı yüksek kabul edilir.

Bir şirket bedelsiz sermaye arttırma potansiyeli taşıyor, hisse başına karlığı da yüksekse bu şirket yatırım tercihlerinde öne çıkabiliyor. 

Son açıklanan 2021/03 bilançolarını baz alarak hisse başına karı yüksek olan ve aynı zamanda bedelsiz verme potansiyeli olan şirketleri listeledik.

Hisse başına karı yüksek 25 Borsa şirketi

Hisse başına kârı yüksek olan şirketlerin başında Ege Ensdüstri geliyor. Onu Otokar ve Türk Traktör takip ediyor. Listedeki ilk 25 şirket ve hisse başına kârları şöyle:

Bedelsiz verme potansiyeli yüksek olanlar

Bedelsiz verme potansiyeli yüksek şirketlerde ilk 5’teki şirketler şöyle: Ege Endüstri, Borusan Yat. Paz. Konya Çimento, Koza Altın ve Pegasus.

Hisse başına kârı yüksek olup bedelsiz verme potansiyelinde olanlar

Hisse başına kârı yüksek olup bedelsiz verme potansiyeli olan şirketler listesinde ilk üç sırada Ege Endüstri, Otokar ve Türk Traktör geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • minoltay02 Temmuz 2021 20:58

    ege profil de var...unutmuşlar...

  • HÜLYA KOBALT02 Temmuz 2021 09:57

    intira bey yok bizler almayalım sizler alın.mesala işfin mesala oyak çimento mesala ülker gıda ve grubu.bilanço ve aktif pasifleri süper ile tüm analizcilerin gözde listesinde diye biz aldıkca başıyorlar aşağıya basıyorlar aşağıyar şuna kısa zamanda ucuzlaı diye aldık % 5-10 zarardayız zararımızın daha da artacağından endişeliyiz.

  • Rüstem Can01 Temmuz 2021 19:17

    Devlet bankaları milleti söğüşlüyor tüpçüye milletvekili eskilerine yandaşlara ek geir kapısı huzur hakkı dağıtmaktan hissedarlarına zırnık koklatmıyor hisselerine giren küçük yatırımcılarıda donuna kadar soymadan bırakmıyorlar alın size en bariz örnek VAKIFBANK 

  • kurt borsacı01 Temmuz 2021 16:19

    İNTIRA bey özellikle teşekkür ediyorum.süper bir çalışma olmuş elinize emeğinize sağlık.

  • MELİS MARMARİSLİ01 Temmuz 2021 15:32

    mesala bu listedeki ülker gıda yı ele alalım.2008 deki dolar bazında  fiyatı ile aynı.5 gün önce aldım ucuzladı diye bir yükselmediki mübaret.bir düşüş yaşandığı zaman %2,5 den aşağıya düşmüyor yükselmeye gelincede arkasından ittirsende yine yükselmiyor.böyle sağlam hisse senetlerinin içine tüküreyim.gelene sarıyorlar gidene sarıyorlar.

  • Erdem02 Temmuz 2021 20:06

    Ülker 1 lira olsa bile almam

  • metre kare 01 Temmuz 2021 15:24

    güven yok bedelsizde bedelli de devamli az az can yakmadan kacmaya çalışıyor yabancı uyan uyan uyan ama kim uyanacak dimi

  • Sel01 Temmuz 2021 09:16

    Zor kosmadikca turkiyede hiç bir şirket kolay kolay bedelsiz vermez.bol bol bedelli var ve spk bunu onaylıyor.

  • tenekeci fan kulüp01 Temmuz 2021 09:09

    Bantaş a ankaralı birilerinin 7 liralardan girdiği gruplarına da aldırdığı işi yüzlerine bulaştırdıkları grubu tutmada zorlandıkları dedikodusu dolanıyor dikkat ağır fiyasko ile bitebilir. 

  • Ariel Omo05 Temmuz 2021 17:04

    Yaşa intıra bey. Ne zamandır bekliyorduk, ellerine sağlık..