İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Hisse başına kârı ile öne çıkan şirketler

07 Aralık 2020, 12:50 - -

Hisse başına kâr göstergesi şirketlerin hisse senetlerini değerlendirirken bakılan önemli kriterlerden biridir. Şirketin kâr etmesi ve kârlılığı devam ettirebilmesi istenen bir durumdur.

Hisse başına kâr; Dönem Net Kârı / Hisse Senedi Sayısı formülü ile bulunur. Hisse senedi sayısını da şirketin ödenmiş sermayesi gösterir.

Yani hisse başına kâr: Dönem net karı/Ödenmiş sermaye’dir.

Hisse başına kârı yüksek olan şirketler yatırımcılar tarafından tercih edilen şirketlerdir.

Bu oran, hisse senetlerinin ne kadar gerçekçi bir fiyatla satıldığını gösterir.

Hisse senetlerindeki fısıltı haberlerine odaklanmak yerine hisse başına kârı yüksek şirketlere odaklanmak uzun vadede daha yüksek kazançların önünü açacaktır. Bu şirketler içerisinde aşırı değerlenenlerden ise uzak durmakta fayda var. Borsadaki güçlü şirketlerin hisse başına karlılıkları şöyle:

BIST 50’de hisse başına kârı yüksek şirketler

Kimya sektöründe hisse başına kârı yüksek şirketler

Metal eşya sektöründe hisse başına kârı yüksek şirketler

Bir haftada yüzde 25 değer kazanan hisseler

İşlem hacmi artan 10 hisse

Borsa 30’da işlem hacmi artan hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can02 Ocak 2021 12:34

    bir yatırım şirketi bir hisseyi al diyorsa hisse zaten en az %5 primlidir,elden çıkarmak için al diyorlar,kesinlikle almam,o % 5 i geri vermeden harekete geçmem

  • Bilir KİŞİ13 Aralık 2020 01:54

    Burası futbol sahasımı dakka bir gol bir olsun yatırım yaptığın şirketi iyi tanıyarak yatırım yapcaksın enaz iki yıl mekleyeceksin acele etmeyeceksin ozaman yorum yapacaksın maaşı bile aydan aya alıyorsun çocuk oyuncağı değil bu iş adı üstünde yatırım yapıyorsun zaman çok önemli yaptiğın yatırım enaz ikisenede meyve verir .

  • M ali baba09 Aralık 2020 16:15

    Tskb 570 milyon kar etmişken ceza alıyor zarar eden yüzde bin yüzde ikibin pirim yapan dandik şirketler cirit atıyor bu nasıl bir borsa bu nasıl bir. Yönetim

  • Mehmet Bey09 Aralık 2020 09:44

    Uzun zamandır borsadayım, yorumculuktan ceblerini dolduranlar,bizim cebimizi dolduramadılar. Grafiklerle iştahlan, sonra al dediği kağıtlar hep zarar yazdı hanemize,

  • Ferdi Çelik 08 Aralık 2020 23:28

    Yalandan haber yapmayın burada.Düşükken arçelik aselsan hissesi aldım 20gün önce,hergün zarar üstüne zarar 1tl kara geçtiğini görmedim.İsimleri büyük sadece etkisiz elemanlar.Büyük firma hisselerinden alanlar 2 kere düşünsün!

  • Vehbi bey08 Aralık 2020 01:02

    İyi de, hisse başına bu kârları hissedara veren mi var hocam. Bedelsiz hisse olarak bile vermiyorlar, kasa dolu göründüğü halde bedelliyle hissedarlar soyuluyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Aralık 2020 14:30

    bedelsiz hisse senedi vermek elinde hisse senedi bulunanlara hiç bir avantaj sunmaz.hissen aynıdır değeri.yani cebindeki 1000 TL 100 TL olarak on kat verilmesi gibi olur.eğer bu tuzağa kayıplan kerizler olur ise işte o zaman avantaj sağlarsın yoksa.kendinizi kandırmayın.