İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Güçlü hisseler kazandırmaya devam edecek

26 Kasım 2021, 12:32 - -

Borsada güçlü hisse senetleri yatırımcılara kazandırmaya devam edecek. Yılbaşından bu yana en fazla kazandıran hisse senetleri kur hareketlenmesine rağmen ilgi gördü. Bu şirketlerden finansal verileri de güçlü olanlar yükseliş yönündeki hareketini sürdürecek.

DÜŞÜK FAİZ DÖNEMİ SÜRECEK

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati “2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız” dedi.  

Nebati, "Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir." şeklinde görüş belirtti.

Nebati’nin de açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda ihracat yapan güçlü hisselerde yeni zirvelerin görülme ihtimali yüksek.

PANDEMİ ENDİŞELERİ DEVAM EDİYOR

Fransa'da maske zorunluluğu geri geldi, destekleyici doz, kamusal alanlara giriş için zorunlu olacak. Pandemiden etkilenen hisseler için temkinli olmalı.

ENFLASYON ÇİFT HANEDE KALACAK

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de enflasyonun gelecek 2 yılda çift haneli rakamlarda kalmaya devam edeceğini öngördü.

Enflasyonist ortamda hisseler en az enflasyon kadar yükselecektir.

HANGİ HİSSELERE ODAKLANMALI

1-Seçtiğiniz hisseler güçlü hisseler olmalı.

2-Düzenli temettü ödeyen şirketleri tercih edin.

3-Daha önceki kur krizlerinden başarı ile çıkmış şirketler yine bu kur krizinden de çıkacaklardır. Bunlara önem verin.

4-Borsadaki yükselişlerde önemli olan kazandıranlar değil, yüksek performansla kazandıranlar olacak. Tercihlerinizde buna yer verin.

5-Enflasyonist ortamlarda getiriler artacaktır. Döviz bazlı artma potansiyeli olanlar listelerde yer almalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metehan28 Kasım 2021 01:45

    Kerevitaş gıda, Uluun gibi hisseler, bence bu dönemde en çok primlenecek hisseler arasında.

  • metin27 Kasım 2021 18:01

    Eggen  nerde düzenli temettü ödeyen

  • Asena27 Kasım 2021 15:08

    10 15 hisseyle borsayı yükseltiler şimdi soygun zamanı borsaya girmeyjn alın doları bekleyin

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Kasım 2021 11:30

    Gecen sene idi böyle listelere aldandım bilançosu ve karı güzel diye ülker gıda a.ş.yi  temmuz ayı 2020 de 26,75 TL den aldım külliyen zarardayım.Ülker Grubuna ait hisse senetleri gözde hariç hepsine giren zarardalar.bence bu listedeki tüm hisselerin içinde fiyatları geyrilmiş durumda buralardan alanın elinde patlar.artık şimdi dövizin yükselmesinden dolayı küçük yatırımcı yani TÜRK YATIRIMCI silinmiş olacak büyük para babaları ile yabancılar borsada yatırım yapacaklar.yazıklar olsun.

  • kurt borsacı26 Kasım 2021 21:25

    Bu alemde ne salihi tanırım ne de adnanı.İntıra beyi tek geçerim.Sayesinde evimi de aldım arabamı da.şimdi sırada YAT var.Teşekkürler intıra bey.

  • haydar27 Kasım 2021 11:55

    dikkat ET BAŞKA BİRŞEY ALMA BUNU DİYEN HAYDARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR