İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Gıda sektöründe pozitif FAVÖK yaratan özsermaye kârlılığı yüksek şirketler

13 Ekim 2022, 07:09 - -

Alıcı ve satıcıların karar vermede zorlandığı bir süreçteyiz. İşte bu dönemde hisse senedi seçiminde yatırımcılar çok daha seçici. Peki hangi hisseleri göz önünde bulundurmalı.

Bu hafta gıda sektörünü ele aldık. Gıda sektörü şirketleri içerisinde pozitif FAVÖK: yani, bir şirketin faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancının pozitif olması. Bu önemli bir göstergedir. Şirketin yaptığı faaliyetler sonucu elde ettiği kar rakamıdır.

Gıda sektörü şirketleri içerisinde pozitif FAVÖK yaratan özsermaye kârlılığı yüzde 20’nin üzerinde olan 9 şirket bulunuyor. Şirketleri firma değerlerine göre sıraladığımızda öne çıkan şirketlerin listesi şöyle:

Gıda sektöründe pozitif FAVÖK yaratan özsermaye karlılığı yüksek şirketlerin listesi:

1) Coca Cola İçecek

2) Yayla Agro Gıda

3) Tukaş

4) Kerevitaş Gıda

5) Ulusoy Un Sanayi

6) Tat Gıda

7) Konfrut Gıda

8) Elite Naturel Organik Gıda

9) A.V.O.D Gıda Ve Tarım

Listede dikkat çekenler:

1- Coca Cola İçecek Gıda sektöründe pozitif favök gerçekleştiren özsermaye kârlılığı yüzde 20’nin üzerinde olan birinci şirket.

2- FAVÖK büyümesi en yüksek şirket yüzde 603 oranındaki büyüme ile Tukaş. Tukaş hissesini yüzde 584 favök büyümesi ile Ulusoy Un takip ediyor.

3- Pozitif favök gerçekleştiren özsermaye kârlılığı yüzde 20’nin üzerinde olan şirketler içerisinde özvarlık kârlılığı en yüksek borsa şirketi yüzde 67,51 ile Tukaş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)