İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Getirisi yüksek, F/K’sı düşük, kârlı borsa şirketleri

14 Ekim 2019, 15:35 - -

BIST 100’de işlem gören şirketler içerisinde getirisi yüksek F/K oranı düşük karlı şirketler yatırımcıların en fazla takip ettiği hisseler.

Piyasalarda dalgalanma ve stres arttı. Yatırımcılar için böylesi dönemler güçlü hisselerde pozisyon almak için fırsat yaratıyor. Bu yazıda yıllık ve dönemlik net kar büyüme performansı pozitif olan, yatırımcısına yılbaşından bu yana yüzde 20’nin üzerinde kazandıran, F/K oranı 10’ün altında olan şirketleri listeledik. Getiri potansiyeli yüksek karlı ve düşük F/K’lı şirketler listesinde öne çıkan şirketlerin listesi şöyle:

Listeyi yakından incelediğimizde yılbaşından bu yana yatırımcısına en fazla getiri sağlayan BİST 100 şirketi Deva Holding olarak karşımıza çıkıyor. Deva Holding yatırımcısına yılbaşından bu yana tam yüzde 97,87 getiri sağladı. Getiri bazında Deva Holding’i Hektaş, Ege Endüstri, Aksa, Enka İnşaat, Koza Altın, Koza Madencilik, Ülker Bisküvi, Kordsa Teknik Tekstil, Anadolu Cam ve İpek Doğal Enerji takip ediyor.

2019’da Temettü Vereceğini Açıklayan Şirketler


14 Ekim itibariyle 124 şirket temettü vereceğini açıkladı. Kimi şirketler nakit temettü ödemeyi tercih ederken kimi şirketler ise pay ödemesi şeklinde temettü dağıttı.

Son 10 Yılda En Fazla Temettü Ödeyen Borsa Şirketleri


Son 10 yılda her yıl temettü dağıtan şirketlerin listesi şöyle: Ford Otosan, Anadolu Grubu Holding, Bim Mağazalar, Enka İnşaat, Adana Çimento, Adel Kalemcilik, Akçansa, Anadolu Hayat Emek., Aygaz, Borusan Yat. Paz., Coca Cola İçecek, Eczacıbaşı İlaç, Eczacıbaşı Yatırım, Erbosan ve F-M İzmit Piston.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)