İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Geç tepki verdiler, en hızlı düşüşü yaşadılar

29 Mart 2021, 12:50 - -

Banka sektörü hisseleri borsada geçtiğimiz mart ayından bu yana yaşanan yükselişte geç hareket etti, en hızlı düşüşü de onlar yaşadı. BIST Banka Sektörü bir haftada yüzde 18,53 oranında değer kaybetti.

Piyasalarda 22-26 Mart arası yaşanan dalgalanmada en çok banka sektörü hisseleri düştü. Sektör endeksleri içerisinde bir haftada yüzde 18,5 oranındaki değer kayıpları ile banka sektörü hisseleri ilk sırada yer aldı.

En az kayıplar hizmet sektöründe

Borsada son bir haftada en az değer kayıpları hizmet sektörü hisselerinde yaşandı. Hizmet Sektör Endeksi yüzde 5 düşerken; İnşaatta değer kaybı yüzde 0,8 ile sınırlı kaldı.

Garanti’de haftalık kayıp yüzde 22,35

Borsada satışları hızlandıran Garanti Bankası’ndaki satışlar oldu. Garanti Bankası hisseleri bir hafta içerisinde yüzde 22,35 oranında değer kaybetti. Akbank, Yapı ve Kredi bankalarındaki güçlü satışlar borsada aşağı yönlü sert dalgalanmayı getirdi.

Borsa düşerken kazandıranlar

Borsa düşmesine rağmen kazandıran hisseler oldu. Bir haftada yüzde 60’lara varan yükselişlerin olduğu görüldü.

Son bir haftada Borsa 30’da kazandıran hiç hisse olmadı. Borsa 50’de ise Vestel, Hektaş ve Sasa haftayı yükselerek tamamladı. Vestel’de yüzde 15’6’lık getiri oluşurken Hektaş’ta yüzde 3,8, Sasa’da ise yüzde 2,3 oranında değer artışı oldu.

Temkinli olmalı

Para politikasına yönelik belirsizlikler ortadan kalkıncaya kadar temkinli hareket edilmeli. Borsa bir süre 1.256-1.500 bandında yatay hareket edebilir. 1.500’ün üzerine doğru bir hareket görüş alanının açıldığı anlamına gelecektir. O zaman alınacak kararlar daha sağlıklı olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Mart 2021 11:13

    Kumar hisse senetleri uçmuş, diğerleri de nerede ise % 25 kayıp etmiş.yıllarcada yükselmiyorlar.

  • adem30 Mart 2021 07:38

    değerli  kardeşim  sitenizde  bile  karını katlayan şirket  haberi  yaptıran  temettü  bedelsiz ayağına  milleti  soyan  gedik hissesini  sorgulayın  yazık  bu  milleteee kar açıkladınız  sitenizde 30 tl  temettü bedelsiz 26 tl şimdi 20 tl  bunda bir  dolandırıcılık var

  • adem30 Mart 2021 07:31

    değerli  kardeşim  sitenizde  bile  karını katlayan şirket  haberi  yaptıran  temettü  bedelsiz ayağına  milleti  soyan  gedik hissesini  sorgulayın  yazık  bu  milleteee