İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

F/K oranı sektör ortalamasına göre ucuz hisseler

21 Haziran 2021, 08:24 - -

Borsa endeksi yeninden 1.391’li seviyelere geriledi. Hisse senetlerinde satıcıların aktif olduğu gözleniyor. Bu dönemde hisseleri yeniden gözden geçirmeli.

Şirketlerin fiyat/kazanç oranları ile sektör ortalamalarını kıyaslayarak sektör ortalamalarının altında olan hisseleri sıraladık.

Risk almak istemeyen yatırımcılar ağırlıkta. Bu nedenle en ufak bir olumsuzlukta nakde geçme eğilimi artıyor. Hisse taşımak istemeyen yatırımcıların ağırlıklı eğilimi trend oluşumunu görmek ya da hareketlenen hisseye yönelmek.

Sektöre göre ucuz prim yapan hisseler
Sektöre göre fiyat/kazanç oranı düşük olan hisse senetleri içerisinden yılbaşından bu yana kazandıran hisse senetlerine baktığımızda 11 hisse senedi öne çıkıyor: Ford Otosan, Enka İnşaat, İskenderun Demir Çelik, Coca Cola İçecek, Arçelik, Anadolu Efes, Vestel, Türk Traktör, Vestel Beyaz Eşya, Aksa Enerji ve Brisa.

Sektöre göre ucuz, primsiz hisseler
F/K Oranı düşük ve sektör ortalamasının altında olmasına rağmen bazı hisseler prim yapmadıkları gibi değer kaybetti. Bu hisseler yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor.

Borsada olası yukarı tepkilerde Fiyat/Kazanç oranı düşük ve sektör ortalamalarının altında olan şirketler daha fazla ön plana çıkabilir.

F/K oranı 5'ten büyük 20'den küçük, F/K oranı sektör ortalamasından düşük şirketler tüm liste

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)