Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Faizsiz yatırım aracı arayanlar Katılım Fonlarına yöneliyor

11 Eylül 2020, 08:33 - -

Faizsiz yatırımı tercih edenler için en gözde yatırım enstrümanlarından biri de Katılım Fonları. Katılım Fonlarında 2020’de altın fonları öne çıktı.

Katılım Fonları yılbaşından bu yana ortalama yüzde 10,09 değer kazandı. Katılım Fonlarından en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 55.40 ile Ziraat Portföy Altın Katılım Fonu oldu.

Katılım Fonları yatırımcısına, yıl başından bu yana yüzde 10.09 getiri ile BIST KYD ÖSBA Eurobond USD den daha fazla getiri sağladı. BIST KYD ÖSBA Eurobond USD ise yüzde 2,05 getiri sağladı.  

 

KATILIM FONLARININ STRATEJİSİ

Yatırımlarını faiz kazancı sağlanmayan para ve sermaye piyasası araçları ile değerlendirmek isteyen yatırımcılar için hazırlanmış fonlardır. Bu fonlar portföyünün tamamı devamlı olarak, kira sertifikaları, katılma hesapları, ortaklık payları, altın ve diğer kıymetli madenler ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun görülen diğer faize dayalı olmayan para ve sermaye piyasası araçlarında değerlendirir.



 

KATILIM FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

EN FAZLA KAZANDIRANLAR
Katılım Fonları içerisinde yılbaşından bu yana en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmakdır: İlk sırada %55.40 getiri ile Ziraat Portföy Altın Katılım Fonu var iken, ikinci sırada %52.47 getiri ile KT Portföy Kızılay'a Destek Altın Katılım Fonu vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER
Katılım Fonları kategorisi içerisinde, yılbaşından bu yana hiç kaybettiren bir fon olmadı.



Veriler 09.09.2020 itibari ile hesaplanmıştır.



PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR
Katılım Fonları içerisinde yılbaşından bu yana en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: Albaraka Portföy Altın Katılım Fonu, KT Portföy Kızılay'a Destek Altın Katılım Fonu, Albaraka Portföy Katılım His. Sen. Fonu, Ziraat Portföy Katılım End. His. Sen. Fonu (HSYF), Ziraat Portföy Altın Katılım Fonu.

 

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR
Katılım Fonları içerisinde yılbaşından bu yana yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: KT Portföy Kızılay'a Destek Altın Katılım Fonu, Albaraka Portföy Altın Katılım Fonu, Mükafat Portföy Katılım His. Sen. Fonu (HSYF), Albaraka Portföy Katılım His. Sen. Fonu, Albaraka Portföy Katılım Fonu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS11 Eylül 2020 09:52

    Benim ihtiyacım olan araba telefon TV takı için altın sebze meyve bakliyat ben bunların fiyatlarına bakarım ve enflasyon 70 ile 80 arasıdır

  • Alp11 Eylül 2020 08:53

    Faiz istemiyoruz tabi yılda yüzde 5 faizi kim ister. Enflasyon yüzde 50 olmuşken faizi kemdileri yesin.