İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Faiz indirimi sonrası gözler gayrimenkul sektörü hisselerinde olacak

25 Ekim 2021, 17:15 - -

TCMB’nin faiz indirimi sonrasında kamu bankaları da faiz indirimi gerçekleştirdi.

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirim yapıldı.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan yapılan ortak açıklamada, 22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldığı duyuruldu.

Faiz indirimleri sonrasında gözler gayrimenkul hisselerine döndü.

Sektörde temettü verenler

Sektörde temettü ödemesinde dikkat çeken 7 hisse senedi var. Bu hisseler: Alarko GMYO, Akmerkez GMYO, Emlak Konut GMYO, Halk GMYO, Vakıf GMYO, Yeni Gimat GMYO ve Panora GMYO.

Yılbaşından bu yana kazandıranlar

Yılbaşından bu yana kazandıran gayrimenkul hisseleri şöyle: Akfen GMYO, Nurol GMYO, Koray GMYO ve Yeni Gimat GMYO

Gayrimenkul sektöründe şirket kârları

Sektörde karlılığı en yüksek şirketler ise şöyle: Özak GMYO, Emlak Konut GMYO, Başkent Doğalgaz GMYO, Reysaş GMYO, Ziraat GMYO, Halk GMYO, Alarko GMYO, Torunlar GMYO

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alex26 Ekim 2021 19:02

    Net holding...genel kurulda1 milyar dolar dan aşağıya satmayız diyen Hande tibuk...yatırımcı battı..SPK 🆘⚠️..yeniden değerleme ve adil fiyat..SPK ❌dikkat..❌

  • Yusuf26 Ekim 2021 09:48

    Ekgyo al torununa bırak

  • Volkan25 Ekim 2021 21:39

    Ucuz konut stoğu olan GYO'lara yarar. Ofislerde problem devam ediyor. Finans Merkezi ile ofis arzı iyice artacak. Yeni proje yapacaklar da sakat.

  • Erol g.25 Ekim 2021 17:38

    DÜŞÜK GELİRLİLER GELIRLERİNE GÖRE KEFİLSİZ KIRALIK KONUT BULAMIYORLAR ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU BARINMA SORUNU HALINE GELMİŞTİR BELEDİYELER BİTEN KONUTLARI YA SATIN ALMA YA DA KAMULASTIRMA YOLUYLA SAHİPLENİP DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL SARTI ARAMADAN SADECE BIR KIRA TUTARINDA DEPOZITO İLE KIRAYA VERMELİDİR

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Ekim 2021 16:41

    chp belediyelerinin durumları finansman olarak bitik oldukları söylenmektedir.diğeleri de öyledir belkide.bu sorun ancak iktar ve muhalefet bir araya gelmez ise asla olmaz.bence her ikiside bir birlenin ayıklarına kurşun sıkmaktan buna zaman dahi bulamıyorlar.