İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Faiz 100 baz puan indi peki şimdi hangi şirketler öne çıkar?

19 Ağustos 2022, 12:56 - -

Borsada 13 şirketin yabancı para pozisyonu 1 milyar TL’nin üzerinde. İşte yabancı para pozisyonu en yüksek borsa şirketleri.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergelerin iktisadi faaliyette bir miktar ivme kaybına işaret ettiğini belirterek, sürpriz bir faiz indirimi gerçekleştirdi.

Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi olan bir haftalık repo faizini 100 baz puan indirimle yüzde 14’ten yüzde 13’e düşüren Merkez Bankası, kararı sonrası şimdi hangi şirketleri incelemeli?

Hiç şüphe yok ki faizin düşmesi ile birlikte ihracatçı şirketler daha fazla öne çıkmaya başlayacak. Öte yandan döviz pozisyonu yüksek şirketler yatırımcı gündemine yer alacak.

Bu yazımızda yabancı para pozisyonu yüksek şirketleri ele aldık.

YABANCI PARA POZİSYONU 5 MİLYARIN ÜZERİNDE OLAN ŞİRKETLER

Yabancı para pozisyonu en yüksek şirketler içerisinde 5 milyar TL’nin üzerinde yabancı para pozisyonu olan ilk dört borsa şirketi şöyle:

1) Aselsan

2) Enka İnşaat

3) Türk Telekom

4) Enerjisa Enerji

ASELSAN’DA YÜKSEK YABANCI PARA POZİSYONU

Aselsan’ın yabancı para pozisyonu 11 milyar TL artıda. 2022 altı aylık verilere göre Aselsan’ın yabancı para pozisyonu 11,6 milyar TL artıda bulunuyor. 2021 yılının altı aylık döneminde şirketin yabancı para pozisyonu 6,8 milyar TL idi.

YABANCI PARA POZİSYONU 1 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE OLAN BORSA ŞİRKETLERİNİN LİSTESİ VE YABANCI PARA POZİSYONLARI ŞÖYLE:

1) Aselsan

2) Enka İnşaat

3) Türk Telekom

4) Enerjisa Enerji

5) Şişe Cam

6) Aksa Enerji

7) Deva Holding

8) Eczacıbaşı İlaç

9) Doğuş Otomotiv

10) Bursa Çimento

11) İndeks Bilgisayar

12) TAV Havalimanları

13) Tüpraş

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)