Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Eylülün ilk yarısında yıldızı parlayan fonlar

15 Eylül 2020, 10:13 - -

Yatırım Fonları eylül ayının başından bu yana ortalama yüzde 0,37 değer kazandı. Yatırım Fonlarından en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 7,21 ile İstanbul Portföy Birinci Değişken Fon oldu.

Yatırım Fonları, yatırımcısına eylül ayı itibariyle yüzde 0,37 kazandırırken yılbaşından itibaren getirisi yüzde 10,69 oldu. Yatırım Fonlarında eylül başı itibariyle en çok kazandıran alt kategori yüzde 0,77 getiri ile Karma ve Değişken Fon Kategorisi olurken en çok kaybettiren fon kategorisi yüzde 0,61 ile Fon Sepeti Fonları oldu.

Yatırımcı, çeşitlendirilmiş fon portföyü ile yatırım dünyasının hemen bütün kesiti içerisinden bir sepet oluşturabilir. Böylece getirisini artırabilir.

Yatırım fonu ile elinizdeki küçük birikimleri sürekli olarak büyütebilirsiniz. Yatırım yapacak birikiminiz olduğu her dönemde yatırım fonu alabilirsiniz.

Yatırım fonları ömür boyunca sürebilecek bir yatırım türüdür. Altın fonlarından, döviz fonlarına uzun vadede hisse fonlarına, yurtdışı borsalarda yatırım yapan fon portföylerine kadar çok değişik alternatifler sunar.



EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Yatırım Fonları içerisinde eylül başından bu yana en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmakdır: İlk sırada %7.21 getiri ile İstanbul Portföy Birinci Değişken Fon var iken, ikinci sırada %5.28 getiri ile İş Portföy BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Fonu vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Yatırım Fonları içerisinde eylül başından bu yana en fazla kaybettiren ilk 2 fon şöyle sıralandı: İlk sırada %10.05 değer kaybı ile Ak Portföy Petrol Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu var iken, ikinci sırada %5.72 değer kaybı ile Garanti Portföy Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu yer aldı.

YATIRIM FONLARINDA EYLÜL AYINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Veriler 14.09.2020 itibari ile hesaplanmıştır.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Yatırım Fonları içerisinde eylül başından bu yana en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: Hedef Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu (HSYF), Azimut Portföy Para Piyasası Fonu, Ak Portföy Orta Vadeli Borçlanma  Araçları Fonu, KT Portföy Sepet Hesap Kısa Vadeli Kira Sertifikası Kattılım Fonu, Ziraat Portföy Yıldız Pazar Likit Temettü Endeksi Hisse Senedi Yoğun Borsa Yatırım Fonu.

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Yatırım Fonları içerisinde eylül başından bu yana yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: Azimut Portföy Para Piyasası Fonu, Hedef Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu (HSYF), KT Port. Sepet Hesap Kısa Vadeli Kira Sert.Kat.Fonu, Oyak Portföy Altın Katılım Fonu, KT Portföy Katılım Hisse Senedi Fonu (HSYF).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)