İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

EURUSD ve ABD 2 yıllık faizleri

24 Aralık 2014, 18:09 - -

Amerikan 2 yıllık tahvil faizleri yılın en yükseğine geldi. Bu ay faizlerde ciddi bir yükseliş gördük. Trend bu şekilde giderse faizlerin 10 yıllık ortalama -%1,5- civarına yükselmesini bekleyebiliriz.  2 yıllık tahvillerin normal getirisi –ekonominin canlı olduğu dönemler- için %3 olarak kabul edilebilir. Kısa vadeli faizlerin çok kısa sürede bu düzeye yükselmesi piyasada rahatsızlık yaratabilir, ilk etapta bunun yarısı daha sonra ise hedefe doğru bir hareket görebiliriz.

EURO, 1:1 olacak bir harekete başlıyor olabilir. EUR grafikte iki tane negatif gelişime var: 1)2009 yılından bu yana çalışan alçalan trend kanalı. EUR bu kanal içerisinde bir seri daha düşük düşük/yüksek yaptı/yapıyor (lower lows, lower  highs) 2) Düşüşe temel oluşturabilecek alçalan üçgen. 120’nin kırılması 100 seviyesine gidecek bir hareket tahmin etmemizi gerektiriyor.

Bir süredir piyasalardaki birbirine bağlı olarak hareket eden trendleri USDJPY ile ilişkilendirip açıklamaya çalışıyorduk. Doların değer kazanması büyük hisse piyasalarında pozitif algılanıyor. Bu algının devam edeceği varsayımı altında EUR 120’nin kırılması hisse senetlerinde yeni bir alım dalgası başlatabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)