Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Eurobond fonları 6 ayda yüzde 26 kazandırdı

30 Eylül 2020, 10:20 - -

Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fonları son altı ayda ortalama yüzde 26,08 değer kazandı. Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fonlarından en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 33,94 ile Kare Portföy Değişken (Döviz) Fonu oldu.

Son altı ayda yüzde 26,08 getiri sağlayan Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fon Kategorisi, KYD Eurobond Bono USD Endeksi’nden daha fazla getiri sağladı. KYD Eurobond Bono USD Endeksi’ nin son altı aylık getirisi ise yüzde 6,05 oldu.

DIŞ BORÇLANMA (EUROBOND) ARAÇLARI FONLARININ STRATEJİSİ

Fon’un yatırım stratejisi, yurtiçi ve yurt dışı piyasalarında işlem gören döviz cinsinden ihraç edilmiş sermaye piyasası araçları ile bunlara dayalı türev ürünler kullanılarak ABD Doları bazında azami getiriyi elde etmektir. Fon, bu nedenle döviz cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarına ağırlık verecektir.

Fon portföyüne kamu ve özel sektör tahvilleri, ortaklık payları, döviz,kıymetli madenler, faiz ve diğer sermaye piyasası araçları ile bu araçlara ve finansal göstergelere dayalı yurt içi veya yurt dışı borsalarda işlem gören türev araçlar dahil edilebilir.Fon, yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına da yatırım yapabilir.Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç ettikleri para ve sermaye piyasası araçlarından oluşturulacaktır. Ancak, yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yapılan yatırım hiçbir zaman fon toplam değerinin %80’i veya daha fazlası olmayacaktır.

Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fon Kategorisinde toplamda 10  adet fon bulunmaktadır.

Fonbul.com sitesinde yer alan Fon Karşılaştır modülünden, Fon Getiriler sayfasından edindiğimiz analiz sonuçları aşağıdaki gibidir;

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fonları içerisinde son altı ayda en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmakdır: İlk sırada %33,94 getiri ile Kare Portföy Değişken (Döviz) Fon var iken, ikinci sırada %31,76 getiri ile Fiba Portföy Euro. Borç. Araç. (Döviz) Fon vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fonları içerisinde son altı ayda kaybettiren fon olmadı.

DIŞ BORÇLANMA (EUROBOND) ARAÇLARI FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:



Veriler 29.09.2020 itibari ile hesaplanmıştır.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fonları içerisinde son altı ayda en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: Kare Portföy Değişken (Döviz) Fon, TEB Portföy Euro. (Döviz) Borç. Araç. Fonu, İş Portföy PY Euro. Borç. Araç.(Döviz) Özel Fonu, İş Portföy Euro. Borç. Araç. (Döviz) Fonu, Garanti Portföy Euro. Borç. Araç. (Döviz) Fonu.

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Dış Borçlanma (Eurobond) Araçları Fonları içerisinde son altı ayda yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: Fiba Portföy Euro. Borç. Araç. (Döviz) Fon, İş Portföy Euro. Borç. Araç. (Döviz) Fonu, TEB Portföy Euro. (Döviz) Borç. Araç. Fonu, Garanti Portföy Euro. Borç. Araç. (Döviz) Fonu, QNB Finans Portföy Euro. Borç. Araç. Fonu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)