Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Enflasyonist etki ve düşük faiz hisse senetlerini öne çıkarıyor

14 Ekim 2022, 12:56 - -

Piyasalarda dalgalanmalar yaşansa da enflasyonist etki ve düşük faizler hisseleri öne çıkarmaya devam ediyor.

Piyasalarda dalgalanmalar devam ediyor. Küresel bazda enflasyon ve Rusya ile Ukrayna savaşı en fazla etkilenilen gelişmeler. Tüm bunlar içerisinde Türkiye’nin seçim süreci ve genişlemeci para politikası hisse senetlerinde canlılığı getiriyor.

Gelişmelere baktığımızda enflasyonun yıl sonunda yüzde 67 olması bekleniyor. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, cari yıl sonu yıllık TÜFE beklentisi neredeyse değişim göstermeyerek %67,78 oldu. Önceki anket döneminde bu oran %67,73 seviyesindeydi.

Son gerçekleşmemelere göre enflasyon eylül ayında yüzde 83,45 seviyesinde. Faiz oranı ise yüzde 12. Böyle bir ortamda yatırımcıların alternatif getiri arayışı hisse senetlerine yönelmelerine neden oluyor.

YABANCI SATIŞI SÜRÜYOR

Ekim’in ilk haftasında yabancıların Türk finansal varlıklardaki satışları devam etti. TCMB’nin fiyat ve kur etkisinden arındırılmış verilerine göre, 7 Ekim haftasında yurtdışı yerleşikler Türk hisse senetlerinde 136,3 milyon dolar karşılığı, repo işlemleri hariç devlet iç borçlanma senetlerinde 86,8 milyon dolar karşılığı satış yaptılar.

YABANCI SATIŞINA RAĞMEN İLGİ GÖREN HİSSELER

Son bir ayda yüzde 20’nin üzerinde değer kazanan hisseler yabancıların satış yapmalarına rağmen ilgi görmeye devam ediyor.

EN AZ 10 ANALİSTİN GETİRİ ÖNERİSİNDE BULUNDUĞU HİSSELER

En az 10 analist 12 hisse için tavsiyede bulunuyor. Bu hisseler ve getiri beklentileri şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Finans15 Ekim 2022 10:01

    Siz de ilginçsiniz yani son bir ayda ve geçmişten gelerek iyice şişmiş fiyatlar!  Hala ne beklentisi olabilir?  Çok değil 18 ay önceki fiyatlarına bakıp ta alsın!  Almak isteyenler.

  • FİNANS DÜNYASI14 Ekim 2022 17:45

    kazanan arkadaşları kutlarım.darısı başıma.güle güle harcasınlar.zamanları da var iken borsadan çıksınlar derim.işler kötüye gitmektedir.