İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

En fazla tercih edilen borsa şirketleri

27 Kasım 2018, 11:21 - -

Borsada endeksin üzerinde getiri beklenen, 10’dan fazla analistin alım önerdiği 25 hisse senedi bulunuyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, dip seviyelerde dalgalı bir seyir izliyor. Hisse senedi yatırımcısı ise beklemede. Bununla birlikte hangi hisse senetlerinin daha fazla pirim yapabileceği merakla izleniyor. Borsada olası bir yılsonu rallisinin aralık ayında yaşanma ihtimali yüksek. Seçimlere kadar piyasada canlılık sürebilir.

Verilere baktığımız zaman borsa dip seviyelerde olmasına rağmen prim yapan hisse senetleri olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni hisseye yönelik beklentilerin yüksek olması. Ağustos ayında yaşanan yüksek döviz kuru dalgalanması sonrasında borsada meydana gelen sert satış dalgası şimdilerde yerini seçici hisse hareketlerine bırakıyor. Öte yandan aracı kurumların öneri listesinde en fazla yer alan hisse senetleri ağırlıklı olarak BIST 100 şirketleri içerisinde yer alıyor.

TERCİHLERDE ÖNE ÇIKANLAR
Kurum tercihlerinde öne çıkan hisselere baktığımızda ilk sırada Tofaş Oto Fabrika hissesinin yer aldığını görüyoruz. 26 Kasım itibariyle Tofaş Oto Fabrika hissesinin fiyatı 17,3 seviyesinde bulunuyor. Hisse senedi için kurumların hedef fiyat öngörüsü 29,3 seviyesinde bulunuyor. 22 kurum hisse senedi için alım önerisinde bulunuyor.

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE GETİRİ BEKLENTİSİ
En fazla tercih edilen hisse senetleri içerisinde getiri potansiyeli yüksek hise senetlerine baktığımızda: Kardemir D, Tofaş Oto fabrika, Ülker Bisküvi, Coca Cola İçecek, Ereğli Demir Çelik hisselerinin ilk sıralarda yer aldığını görüyoruz. Kardemir D için aracı kurumların getiri ve beklentisi yüzde 90 seviyesinde bulunurken Tofaş Oto Fabrika için yüzde 69, Ülker Bisküvi için yüzde 65, Coca Cola için yüzde 56, Ereğli Demir Çelik için yüzde 54 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)