Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Ekonomi daralırken hangi şirketler büyüyecek?

04 Eylül 2019, 15:20 - -

Ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,5 oranında daraldı. Peki, ekonomi daralırken borsa nasıl seyredecek? Hangi hisseler öne çıkacak?

Türkiye ekonomisi 2019’un ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,5 ile yüzde 2,0 olan piyasa beklentisinin altında daraldı. Ekonomi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,4 daralmıştı. Böylece son dört çeyreğin birikimli yıllık büyümesi yüzde -1,1’e geriledi. 2019 yılının birinci çeyreğinde %0,6 idi.

Ekonomi daralırken borsa nasıl bir seyir izliyor
Ekonominin daralma eğilimlerinin gerçekleşme dönemlerinde BIST 100 düşük ya da eksi getirilerle dönemleri tamamlarken. Daralmanın dip yaptığı dönemlerde çıkışa başlıyor. Borsada beklentiler alınırken gerçekleşmeler satılıyor. Ekonomideki daralma önümüzdeki çeyrekte de devam etse bile atık dip noktalardayız. Bu nedenle önümüzdeki bir iki yıllık süreyi düşünenler için borsada cazip fırsatlar oluşabilir.

Temettü verimi beklentisi yüksek 18 hisse
Ekonomi daralırken şirketlere yönelik beklentiler sürüyor. 2020 Temettü beklentisi en yüksek şirketlerin listesi, alım ve satım öneren analistlerin listesi ise şöyle:

5 Aracı Kurumun Ortak Hisse Önerileri

5 aracı kurumun toplam 19 farklı haftalık hisse önerisi sunduğu raporlarında Aselsan, Petkim, Vakıflar Bankası, İş Bankası  hisseleri ön plana çıktı. 5 aracı kurumun ortak hisse önerilerine bakıldığında ancak ikişer hissede ortak noktaları bulunuyor.

Aracı kurumların hisse önerileri içerisinde sanayi şirketlerinin ağırlığı dikkat çekiyor.

Bankalar ve özel finans kurumları içerisinde Vakıflar Bankası İş Bankası, Halk Bankası ve Garanti Bankası hisseleri yatırımcılara öneri olarak sunuldu. Holdingler içerisinde ise Sabancı Holding hisse önerisi olarak borsa yatırımcılarına önerildi.

Tacirler Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 2-6 Eylül 2019)

Ziraat Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 2-6 Eylül 2019)

Meksa Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 2-6 Eylül 2019)

Yatırım Finansman Hisse Önerileri (Haftalık, 2-6 Eylül 2019)

Ahlatcı Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 2-6 Eylül 2019)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)