İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Döviz pozisyonu artıda olan değerleme oranları düşük şirketler

12 Haziran 2018, 07:57 - -

Döviz pozisyonu artıda olan, kar ve satışı artan, F/K oranı 15’in altında, PD/DD oranı 3’ün altında olan, yıllık getirisi pozitif 10 hisse iki yılda yüzde 100 kazandırdı. Dolar iki yılda yüzde 55,26, Euro ise 61 kazandırdı.

Bir borsa yatırımcısının en zor zamanlar hisse senetleri düşerken alım yapmaktır. Aldığınız fiyatın altına gerileyen hisseler moralinizi bozar. Yükselirken trene binmekten çekinmezken, düşerken hisse senedi pozisyonu almak gerilim yaratır. Zira, her gün portföyünüzün değerini takip eder, eridiğini gördükçe çökersiniz. Oysaki profesyoneller, böyle dönemlerde analiz yapar, hisseleri belirler ve herkes satarken pozisyon alır. Her zaman kademeli alım yapıp kademeli satım yaparlar. Biz de faklı analiz araçları ve kriterlerle bu dönemde tüm hisse senetlerini tarayarak detaylı bir analiz yaptık.

Kaynak:Hisseexpert.com

Bu analizde kurdaki trend yukarı doğru olduğu için döviz pozisyonu artıda olan şirketleri listeledik. Bu şirketler içerisinden karı ve satışları artan, F/K oranı 15’in altında olan, PD/DD oranı 3’ün altında olan ve son bir yılda yatırımcısına kazandıran hisse senetlerini getirisi en düşük olandan yükseğe doğru sıraladık. Sıralamada 10 sanayi hissesini belirledik.

Listelediğimiz 10 sanayi şirketine iki yıl önce eşit miktarda yatırım yapsaydık getirimiz ne olurdu diye inceledik. Sonuçlara baktığımızda iki yıl önce aynı gün: Şişe Cam , Turkcell, Soda Sanayii, Çemtaş, Ege Endüstri, Kaplamin, Anadolu Cam, Sarkuysan, Trakya Cam, Yünsa hisselerine 100 TL yatırmış olsaydık. Bugün paramız yüzde 100 değer kazanmış olacaktı.

Dolar kurunda orta ve uzun vadede yön yukarı doğru bu nedenle döviz pozisyonu artıda olan şirketler yatırımcıların takip alanında olacak. Borsadaki düşüşlerde kriterleri sağlayan hisselerdeki düşüş cazip fırsatlar doğurabilir.

Kaynak:FTA 4.0

Paranın alternatif getirilerine baktığımızda 10 hisse yüzde 100 değer kazanırken, aynı dönemde dolar/TL yüzde 55,26, Euro ise yüzde 61 kazandırdı. 10 hissenin getirisi her iki para biriminin getirisinin de üzerinde gerçekleşti.

Kaynak:FTA 4.0

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)