İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Dört değerleme oranına göre Temettü 25 Şirketleri

09 Aralık 2021, 12:48 - -

Borsa 2000 seviyesinin üzerine çıktı. Endeks yükselirken güçlü hisse senetlerinde olmak daha fazla kazandırıyor.

BİST Temettü 25 Endeksi, Borsa İstanbul tarafından belirlenen ve güncellenen, yüksek temettü veren 25 şirketten oluşan bir endeks. Bu endekste bulunan hisse senetleri değerleme oranlarında öne çıkıyor.

PD/DD, Fiyat/Kazanç, Hissebaşına Kar, Temettü verimi kriterlerine göre Temettü 25 hisselerini incelediğimizde

Fiyat/Kazanç oranı 15’in altında olan Temettü 25 Şirketleri

Fiyat/Kazanç oranı; piyasa değeri/yıllık kardır. Bu oranın mümkün olduğunca düşük olması tercih edilir. Yıllık faiz oranı 15 seviyesinde bulunuyor. Yıllık faiz oranının altında olan borsa şirketleri yatırımcılar açısından takip edilecek hisseler arasında bulunuyor. Oranın 7 ve altında olması önümüzdeki dönemde hisse takipçileri için fırsat yaratabilir.

Hisse başına karı 2 seviyesinin üzerinde olan Temettü 25 Şirketleri

Hisse başına karlılık bir yatırımcı için en önemli kriterler arasındadır. Bu oranın mümkün olduğunca yüksek olması beklenir. Temettü 25 Şirketleri içerisinde hisse başına karı 2 seviyesnin üzerinde olan şirketlerin listesi şöyle:

Temettü 25 Şirketlerinin dört değerleme oranına göre listesi

Temettü 25 Şirketlerinin PD/DD, Fiyat/Kazanç, Hissebaşına Kar, Temettü veriminden oluşan 4 değerleme kriterine göre tam listesi ise şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)