Gizmen Nalbantlı [email protected] Gizmen Nalbantlı

Dolar'da yeni bir yükseliş başlayabilir

05 Temmuz 2017, 11:54 - -

Bir önceki yazımda kurun 200 günlük ortalamanın üzerinde tutunmak isteyeceğini ve 3.55 seviyesine doğru bir hareket yapabileceğini paylaşmıştım. Sonrasında ise düşüş trendinin direnci olan 3.59-3.60 bölgesinin geçilmesi ile 3.73-3.78 bölgesinin görülebileceğini düşündüğümü ifade etmiştim.

Son duruma baktığımızda trend direnci 3.56 seviyesinde bulunuyor. Bu da bize 3.56’nın üzerinde göreceğimiz kapanışların 3.60-3.64 bölgesi ilk hedef olarak, yeniden 3.70’leri görebileceğimizi gösteriyor.

Hangi gelişmeleri takip edeceğiz?

Bu akşam FED tutanakları açıklanacak. Haziran toplantısında bilanço daraltma ile ilgili açıklama yapıldı ancak başlangıç noktası henüz belirsiz. Ayrıca tutanaklarda Fed'in diğer bir faiz artırımına gitmeden önce varlık azaltımına gidip gitmeyeceğine yönelik ipuçları görebiliriz.

Cuma günü açıklanacak istihdam verileri ise yılın geri kalanında yapılacak faiz artışı için önemli olacak. Tarım dışı istihdam 150 bin civarı gelse bile iyi bir ücret artışı görmemiz durumunda dolardaki yükseliş devam edebilir.

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş dikkat çekiyor

2 yıllık ABD tahvil faizi, 2017 senesinin ve son 8 yılın en yüksek seviyesi 1.42 seviyesine yükseldi. 10 yıllıklar ise kritik 2.30 seviyesinin üzerinde. Faizlerdeki yükselişin devam etmesi ile birlikte dolar endeksindeki toparlanmanın devam etmesini bekliyorum. Aşağıda korelasyonu görebilirsiniz.

Dolar yükselirken Borsa ne olacak diye soranlar için ise yükseliş trendinin devam ettiğini yorulma olduğunu fakat 99 bin 500 kırılmadan güçlü bir düzeltme olmayacağını söyleyebilirim. Yukarıda ise 103 bin 600 direnç seviyesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)