Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Dolarda fincan-kulp yükselişi mi?

01 Ağustos 2018, 10:10 - -

Dolar/TL kuru tarihi zirve seviyelerinde ve kritik eşiklerde. Merkez Bankası enflasyon raporunu açıkladı. Raporda ayrıntılar dile getirilmesine rağmen, elektrik ve doğalgaz zammı sonrası beklentiler yükseldi. Dolar/TL’de oluşan fincan-kulp formasyonu, hedef fiyatlar sonrası 100 günlük programın Cuma günü açıklanması ile değişebilir ve yönünü terse döndürebilir.

Dolar kuru ABD ile yaşanan gerginlik nedeni ile yeniden tırmanışa geçerken, elektrik ve doğalgaz zammı, yükselişe ivme kattı. Dolar/TL’de fincan-kulp formasyonu gözleniyor. 100 günlük program Cuma günü açıklanacak. Program sonrası yeni denge fiyatları oluşabilir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın 3. Enflasyon Raporu’nu yayınladı. Buna göre:

1- 2018 için yüzde 8,4 olan eski enflasyon tahmini yüzde 13,4’e çıkarıldı.
2-  2019 tahminleri yüzde 6,5’tan yüzde 9,3’e yine revize edildi.
3- 2020 tahminleri ise ilk defa yüzde 5 olan Banka’nın resmi enflasyon hedefinin üzerinde oluşturuldu ve yüzde 6,7 olarak açıklandı.

Merkez Bankası yeni enflasyon hedefleri ile biraz daha piyasa beklentilerine yaklaştı. Fakat Doğalgaz ve enflasyon zammı sonrası enflasyon beklentileri TCMB beklentilerinin üzerine çıkmış durumda.

100 günlük program havayı değiştirebilir
Cuma günü 100 günlük program açıklanacak. 400 projeden oluşan 100 günlük icraat programının piyasalara nefes aldırması söz konusu olabilir. Dünya piyasalarındaki hava gelişmekte olan ülkeler için hiç de kötü değil. Risk alma iştahı artmaya başladı. Gelişmekte olan ülkelerde fırsat var. Ekonomi yönetimi beklentileri yönetmeye başladığı anda piyasaların havası olduğu gibi değişebilir. Bozuluyor gibi görünen uluslararası ilişkilerde de bir anda değişimler görülebilir.

Kurda kısa vadede yükseliş dalgaları, fincan-kulp formasyonunun hedef fiyat seviyeleri görülebilir. 4,90 seviyesinin üzerindeki harekette önemli olan 4,94. Aşılırsa 5,20 test edilebilir. Fakat kurun içerisinde hareket ettiği kanal direncinden 4,94 seviyelerinden satışlar gelebileceği unutulmamalı. 100 günlük programın beklenilmesinde fayda var. Yüksek fiyatlardan dolar/TL almak risk taşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)