Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

Dolar / TL analizi

23 Şubat 2017, 07:18 - -

Dolar/TL’de 3.80 dalga hedefimiz bu aşamada yukarı kırılamadı. Çok sıkı savunulan bu direnç seviyesi kendi parasının değer kaybetmesinden zevk alan zihniyetin tüm paniğine rağmen yukarı doğru geçilemedi. İşin kötüsü döviz borcu olan ve panikleyen özel şirketlerin tepe seviyelerden 2 milyar dolara yakın pozisyon kapattığını görmekteyiz. Hal böyle olunca yabancı kurumların ardı ardına “TL çok değer kaybetti, değer kazanma dönemine girdi” raporlarını okumaya başladık.

Daha önceki analizlerimde 3.80 3.dalga hedef değerini farklı yöntemlerle analiz etmiştim. Bugün ise daha farklı bir yöntem izleyerek hangi seviyeden satışların geldiğini göstermek istiyorum.1 Kasım 2010 tarihinde büyük trendin 1. dalgasının başladığını görmektesiniz. 26 Aralık 2011 tarihinde miyadını dolduran 1. dalga çıkışı, yerini 2. dalgaya bırakmış ve ABC şeklinde dalga 4 Şubat 2013 tarihinde sona ermiştir. Bu iki dalgayı tespit ettikten sonra işimiz kolay. Matriks’te 3.dalga hedeflerini hesaplayan bir indikatörümüz bulunmakta. Seminerlerde de dikkatinizi çektiğim Fibonnaci Impulse Lines ile 3. dalga hedeflerini tespit edebiliyoruz. Daha önce Advance GET programı ile tespit ettiğimiz dalga hedeflerini şimdi artık çok daha kolay bulabiliyoruz.

Yeşil çizgilerle göstermeye çalıştığım dalga hedef değerlerinde fiyatların davranış şeklini ve en son dalga hedefinin neresinden trendin döndüğünü incelemenizi rica ediyorum. Her türlü küçük, büyük A,B,C dalgalarında uygulayabileceğiniz bu parametre gerçekten önemli destek ve direnç bölgelerine parmak basmaktadır. Biliyorsunuz daha önceki analizlerimde de altını çizdiğim 3.80 - 4.20 aralığındaki direnç bölgesi rüştünü ispat etti. 3.94 görüldükten sonra bir kere daha yakın seviyelere doğru atak yapması gerektiği ve ikili tepe formasyonu oluşturması gerektiğinden bahsetmiştim çok şükür bu formasyonda oluştu.

Peki bundan sonra ne olacak? 3.dalganın sona ermesiyle birlikte 4.dalga devreye girecek. ABC şeklinde oluşacak olan bu dalgada realizasyon yani nekahat dönemi yaşanacak. Bu sefer ters yöne doğru rüzgarlar esecek. Göreceksiniz çıkışta 5 olacak 8 olacak diyerek birbirine mesaj atan zümre bu sefer 3-2.50’ye düşecek diye yaygara çıkaracak.

Kahverengi çizgilerle çıkış kanalını görmektesiniz. Bu kanalın üst bandı ilk etapta destek olmaya devam edecektir. İnşallah bu kanalın içerisine girebilirsek eğer o zaman köpüğü atmış bir şekilde yukarıda oluşmasını düşündüğüm OBO formasyonunun önü açılacaktır. Fiyatların sindire sindire geri çekilmesini çok normal olarak görmelisiniz. 3. dalga çıkışları çok yıpratıcı dalgalardır. Bu dalgaların sona ermesi maalesef  bir anda olmamakta, etkileri de bir süre daha devam etmektedir. Hayırlısı ile 4. dalganın oluşumunu bekleyeceğiz, bu dalganın sona ermesi ile birlikte tekrar 5. dalga çıkışına geçme ihtimalimiz yüksektir. Ancak bu denli sert bir 3. dalgadan sonra nasıl bir 5. dalga oluşacak bunu ilerki aylarda tespit etmeye çalışacağız. Şu anki konumuz 4. dalganın hangi seviyelere kadar devam edebileceğinden ibarettir.

Biraz daha kısa vadeli grafiklere baktığımızda tepede oluşan ikili tepeyi, ardından başlayan C dalgasını net olarak görmekteyiz. Bu arada kısa vadeli oluşan düşüş kanalını da mavi çizgilerle gösterdim. Bu kanal yukarı kırılmadan yükseliş trendi tekrar başlamayacaktır. Parasını dolar karşısında korumak isteyebilecek yatırımcılara iki önerim olacaktır.
1-Bu kanal kırılırken pozisyon almaları.
2-Fibo desteğine doğru yaşanacak geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirmeleri.

3.55’lerden geçen fibo desteği gerçekten önümüzdeki günlerin en çok konuşulan fiyat aralığı olacaktır. Bu seviyenin hemen altında ise %50 fibo desteğimiz 3.43 seviyesi bulunmaktadır. Bakalım yukarıda oluşan ikili tepe formasyonu geri çekilmenin dozajında ne kadar etkili olacak? Bir önemli hususa daha değinmek istiyorum.Orta ve uzun vadeli indikatörümüz 3 Kasım 2016 tarihinde Al sinyali vermişti. İstifini hiç bozmadı ve 14 Şubat 2017 Sevgililer Günü Sat sinyali verdi.Bu indikatör biliyorsunuz kolay kolay Al veya Sat sinyali vermez. Bu da bize 4. dalga yönünde hareketin muhtemel olabileceğinin en önemli ispatı. Kısa vadeli indikatörlerin yavaş yavaş aşırı satım bölgesine geçmesi olası bir tepki çıkışının yaşanabileceği sinyalini vermekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan delibalta10 Şubat 2020 11:58

    hayatımda gördüğüm en berbat yorum !

  • Semih sani24 Şubat 2017 02:08

    Analiz için teşekkür ederiz. Tam bir orta yol izahı olmuş. Ve birazcık bu işten anlıyan için geleceği tahmin etme imkanı sunabilen bir yazı. Tekrar Teşekkür.

  • ORHAN KARADAĞ23 Şubat 2017 22:35

    SON GÜNLERDE LOKUM TADINDA ANALİZLER YAPAN DEĞERLİ HOCAMIZA SEVGİLERİMİ SAYGILARIMI SUNUYORUM

  • Mayıs 3mr323 Şubat 2017 22:12

    Geçmiş grafiklere bakacak olursak mayıs ayında tekrar 3.90 üzeri deneme yapabilir

  • Fuat23 Şubat 2017 12:29

    20 günlük hareketli ortalamanın yönünü aşağı çevirmesi ve fiyatın 50 günlük ortalama altına gerilemesi düşüşün devam edeceğini gösteriyor .İşyatırım bugün kısa vade için 3.50 hedef vermiş ama yılsonu için 4 lira tahmini var.Küresel risk iştahının aralık başından nisan ortalarına kadar olan dönemde en yüksek seviyede seyrettiğini de unutmamak lazım.Muhtemelen mayıs'dan sonra fed faiz artırımları fiyatlanmaya başlayacaktır.

  • KILIÇ23 Şubat 2017 10:25

    FAİZ DÜŞMAN DEGİL PARAYI KORUMAK İÇİN ÇAREDİR EGERKİ SEN FAİZ DÜŞMAN DERSEN PARAN DEGER KAYBEDER HALKIN FAKİRLEŞİR .

  • koray23 Şubat 2017 09:46

    Kendi parasının değer kaybından zevk alan yok ancak kendi parasının 3/1 Değer kaybetmiş olmasına rağmen, savunmak yerine sakin olun uçurumdan sessizce yuvarlanıp öleceksiniz diyen iktidar yalakası bir zihniyet var.

  • sat23 Şubat 2017 08:21

    Satıp 3.50 yi izleyin