Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Defter değerinin altında işlem gören banka hisseleri

04 Nisan 2019, 09:36 - -

Borsada işlem gören banka hisseleri içerisinde 9’tanesi defter değerinin altında işlem görüyor.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, KOBİ Zirvesi'nde bankanın Emirates NBD'ye satış sürecine ilişkin değerlendirme yaparken “Çok büyük bankalar defter değerlerinin hayli altında, yarısı kadar işlem görürken Denizbank hisselerinin bire bir değerle el değiştirmiş olması çok önemli” dedi. Ateş’in dikkat çektiği gibi bankaların büyük kısmı borsada defter değerinin altında işlem görüyor.

Finnet 2000 Borsa Bilgi Sitesinde yer alan verilerden derlediğimiz bilgilere göre borsada işlem gören 13 banka hissesinde 9 tanesi defter değerinin altında işlem görüyor. Bu hisseler içerisinde defter değerinin dörtte bir fiyatından işlem gören Halkbank hissesi ilk sırada yer alıyor.

Halkbank’ın piyasa değeri 7 milyar 350 milyon TL. Özsermayesi ise 29 milyar TL. Bankanın fiyat/kazanç oranı ise 2,91 seviyesinde bulunuyor.

Vakıfbank, defter değerinin en fazla altında işlem gören ikinci banka. Bankanın 28,3 milyar TL özsermayesi bulunuyor. Piyasa değeri ise 10 milyar TL. Banka, defter değerinin yarsının da altında işlem görüyor.

Albaraka Türk, TSKB, Yapı ve Kredi Bankası hisseleri de piyasa defter değerinin yarı fiyatından işlem gören diğer banka hisse senetleri.

BANKALARIN PİYASA DEFTER DEĞERİ VE FİYAT ÇARPANLARI

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)