İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Büyüme balonu patlıyor

14 Nisan 2017, 11:34 - -

Trump seçildikten sonra tüm dünyada büyüme söylemi öne çıktı (reflasyon). Ekonomiler büyüyecek, enflasyon artacak, iş artacak, ticaret artacaktı. Bunu gören ve hemen fark eden borsa yatırımcısı da işin hakkını verdi doğrusu, ABD borsaları %20’den fazla yükseldi. Bakır, çelik, borsa fiyatlarına bakanlar büyümenin garanti olduğunu düşünmeye başladılar. Gerçek öyle mi?

US STEEL grafiği büyüme temasının patlamış olma ihtimalini kuvvetli bir şekilde hissettiriyor:

USX (1) ile gösterilen trendi kırdıktan sonra çok yükselemedi ve geri döndü. Daha sonra trendi tekrar denedi ve altında kaldı. Son yükselişi karakterize eden (2) no.lu trend ise aşağı kırılmış durumda. USX son yükselişle 2010-16 düşüşünün ancak %50’sini geri alabildi.

Global büyüme temasının devam edebilmesi için emtianın güçlü kalması gerekir. Büyümeye yatırım yapanlar (2) no.lu trendin üzerinde kalmak isterler.

Dün Trump seçimler öncesi verdiği sözlerin bir bölümünden daha vazgeçti. Son yazımda da belirtmiştim, kendine olan güveni tavan yapmış durumda. Hisse senetlerinin yükselişinin kendi sayesinde olduğuna inanıyor ve egosu iyice şişti.

Bakır şirketi FCX (Freeport McMoran) grafiği de USX’den farklı değil:

İki emtia devi şirketin hisseleri trendleri kırdı aşağı geliyor, Trump’ın büyüme balonu 6 ayda patlamaya hazır hale geldi. Borsalar için yaz değil kış geliyor olabilir.

Hisse senetlerini yalancı medya düşürdü tvitlerinin başlamasına az kaldı!

İyi hafta sonları.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM14 Nisan 2017 20:28

    UMUDU KESMEYELİM. “HAYIR “LI BİR PAZARTESİ SABAHINDA UMUTLAR YENİDEN YEŞERİR.

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM14 Nisan 2017 20:27

    BORSA YAYIK KAZANI GİBİDİR.VE GELELİM ORTADOĞU KUZEY KORE YADA KİMBİLİR HİNDİSTAN.BİR ANDA DÜNYADA YAYIK KAZANI (olur) DEĞİLMİ.YAZILARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA.

  • Intra Bey14 Nisan 2017 17:10

    Sayın ff: Ne düşünüyorsam onu yazıyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

  • ff14 Nisan 2017 16:18

    Son günlerde felaket tellalı gibisiniz Sayın İntıra Bey ama malesef söyledikleriniz doğru gibi...

  • mercan dede14 Nisan 2017 15:54

    trump defalarca iflas etmiş bir işadamı..sonuç önmeli değil onun için kafasına takıldımı yapacak illa..yani anlacanız trump züccaciye dükkanında fil gibi...asla hiç bir zaman rahat olamayacağız..her an hareket edebilir bi şeyleri kırabilir.**

  • Tosbik Osman14 Nisan 2017 12:10

    trump zaten yeteneksiz biri. saçma bir dönem olacak ABD'de. önemli olan kadro, bir kişi nasıl yönetsin koca ABD'yi?