Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsada yeni dönem güçlü başlıyor

27 Temmuz 2020, 08:12 - -

Borsa İstanbul’dan çift sıfır atıldı. Şimdi altı rakamlı bir endeks değerinden dört haneli bir endeks değerine inildi. Takip kolaylaşacak. Yatırımcı algısı olumlu etkilenecek.

Borsa İstanbul'da yeni bir dönem başladı. Endekslerden çift sıfır atıldı. Endekslerde yaşanacak bu değişimle Borsa'da artık 120 binli rakamlardan değil, binli rakamlardan konuşuyoruz. Böylece, yurtdışı piyasalarda olduğu gibi Borsa İstanbul’da da aşırı yüksek değerler söz konusu olmayacak. Bu durum yatırımcı algısını etkileyecektir. Endekslerde bu nedenle hareketlenmeler görülebilir.

Yatırımcı için tedbirli olma dönemi

İçerisinde bulunduğumuz dönem yatırımcılar için tedbirli olma dönemi. Bunun nedeni hisse senetlerinde çok yüksek değerlemelerin meydana gelmiş olması. Özellikle BIST Tüm-100 Hisselerinde oluşan aşırı değerlemeler var. Bu hisselerdeki yüksek getiriler yeni yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Endekste TL bazında zirve 1.227 seviyesinde

BIST 100 Endeksi’nde TL bazında zirve 22 Ocak’ta test edilen 1.227 seviyesinde bulunuyor. Endeks 1.192 seviyesinde. Ortalamaların üzerinde hareket eden endekste yükseliş eğilimi korunuyor.

Ulaştırma ve bankalar

Ulaştırma ve banka sektörü hisseleri yılbaşından bu en fazla değer kaybeden hisseler. Pandemi ve yabancı satışı ile bu hisseler geriledi. Uzun vadede yüksek getiri potansiyelini koruyorlar.

BIST 30’da değerlenenlerde çıkış sürebilir

Borsa 30 hisseleri içerisinde değerlenen hisse senetlerinde çıkışların sürdüğünü görebiliriz. Migros, Aselsan, Emlak konut GMYO yılbaşından bu yana yüzde 60’ın üzerinde değer kazandı. Ancak hala yükseliş seyirlerini koruduklarını görüyoruz.

BIST Tüm-100’de aşırı değerlenenlerden uzak durulmalı

BIST Tüm -100’de yüzde 500 değer kazanan hisselerden uzak durulmalı. Bu hisselerde aşırı değerlenmelerin olduğu gözleniyor. 

Dolarda zayıf seyir

Dolar kurunda zayıf seyir devam ediyor, satış eğiliminin devam ettiğini görebiliriz. DXY Endeksinde düşün devam ettiği sürece zayıflama eğilimi sürecektir.

Dolara küresel talep azalmaya devam ediyor

DXY Endeksi 93,93 seviyesinde bulunuyor. DXY 20 Mart'ta 102,9 seviyesine kadar yükselmiş, Korona virüs salgın hastalığı ile birlikte sert düşüş yaşamıştı. DXY ortalamaların altında kaldığı sürece zayıf seyri devam edebilir.

ALTIN YÜKSELİŞTE SINIRA GELİYOR

Altının onsu 1.943 dolara çıktı. Dolar zayıfladıkça altında tırmanış devam ediyor. 2.000 güçlü direnç. Artık sınır seviyelere gelindiği gözleniyor. Bu seviyeden sonrasında temkinli hareket etmede fayda var.



Altın 1.920 seviyesinin üzerinde tutunmayı başarabilirse başka bir trendi konuşmaya başlayabiliriz. Hedef çok daha fazla yükselebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM27 Temmuz 2020 23:56

    Yabancıların yerini sankim varlık fonumu almaya çalışmış. Bankalar ve tüpraş-petkim-ereğli – tekfen ise tekme atılmış gibi.

  • B.A27 Temmuz 2020 19:50

    %30 Düşenleri neden yazmazlar 4 ayda kaybettiren borsadaki tek hisse kimse hesap sormaz.HUBVC kit dedi kitledi

  • Pgsuszede 27 Temmuz 2020 12:29

    Allah cezasını versin bizi bu duruma düşüren pgsus yönetiminden.