Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Borsada yabancı satışı

10 Mayıs 2018, 09:22 - -

Borsada yabancı satışları sürüyor. BIST’teki yabancı payı yılın en düşük seviyelerine gerilerken banka sektörü başta olmak üzere likit hisselerde pozisyonlar azaltılıyor.

Borsa İstanbul’da yabancıların etkinliği fiyat hareketlerini doğrudan etkiliyor. Son dönemde yurtiçi ve yurtdışı gelişmeler, döviz ve faizde yaşanan yükseliş sonrasında borsa kademeli olarak düşüş gösterdi ve uzun bir aradan sonra 100 bin seviyesinin altını gördü.

Peki borsada yaşanan düşüş sonrasında borsadaki yabancı payı azaldı mı? Yabancılar bu dönemde en çok hangi hisselerde alım hangi hisselerde satım yaptı? Yabancıların en fazla sattığı en fazla aldığı hisseler hangileri?

İşte tüm bu soruların cevaplarını FTA 4.0 Teknik Analiz Programı ve Finnet2000.com Borsa Bilgi Portalını kullanarak listeledik.

Yabancı payının yılbaşından bu yana seyri
Yabancıların borsadaki payı yılbaşından bu yana en düşük seviyelerde. 30 Nisan’da 63,72 seviyesine kadar gerileyen yabancıların paylarında hafif bir yükseliş var: 64,24’e çıktı.

Yabancıların yılbaşından bu yana en fazla aldıkları hisseler
Yılbaşından bu yana yabancıların en fazla alım yaptığı borsa şirketlerini incelediğimizde ilk sırada Ayen Enerji’yi görüyoruz.

Yabancılar yılbaşından bu yana geçen sürede Ayen Enerji hissesinde tam 32,9 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. Ayen Enerji’den sonra yabancıların en fazla alım yaptıkları hisse ise 26,7 milyon dolar ile Akiş GMYO oldu. Aselsan, Yapı Kredi Bankası, Ülker Bisküvi, Albaraka Türk, Türk Telekom, Yataş, Zorlu Enerji ve Tav Havalimanları listedeki diğer hisse senetleri.

Yabancıların yılbaşından bu yana en fazla sattıkları hisseler
Yılbaşından bu yana yabancıların en fazla satım yaptıkları borsa şirketlerini incelediğimizde ise Halk Bankası’nı ilk sırada görüyoruz.

Yabancılar Halk Bankası’nda yılbaşından bu yana tam 191,3 milyon dolarlık satım yaptı. Yabancıların Halk Banka’sından sonra en fazla satım yaptığı ikinci hisse ise yine bankacılık sektöründen Garanti Bankası oldu. Yabancıların Garanti bankasındaki net satım tutarı 167,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. TÜPRAŞ, Emlak Konut GMYO, Türk Hava Yolları, Koza Altın, Koç Holding, PETKİM, Ereğli Demir Çelik ve İş Bankası(C) listede yer alan diğer şirketler.

Yabancıların aylık satışları en yüksek seviyelerde

Borsadaki yabancıların alış satış işlemleri yıllar itibariyle aylık olarak incelediğimizde son aylarda satışların yoğunlaştığını görüyoruz. Yılın ilk dört ayı satışların yoğunlaştığı aylar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)